Second Opinion

Aliby hjälper er att kvalitetssäkra er rekrytering

Vid de tillfällen ni väljer att själva rekrytera nya medarbetare så kan vi komplettera er rekryteringsprocess med vår metod för kvalitetssäkring. Med en second opinion så bistår Aliby med en objektiv, oberoende och fördjupad bedömning av kandidaterna. På så sätt kan ni förstärka er egen rekryteringsprocess och dessutom minimera risken för kostsamma felrekryteringar.

 

När är det passande med en Second Opinion:

När du vill ha ett oberoende bollplank och vägledning vid en rekrytering

Om du är osäker kring kandidaten och vill säkerställa att kandidaten har rätt kompetenser för rollen

när du vill utöka din egna rekryteringsprocess med särskilda verktyg eller hjälpmedel

när du vill lägga till personlighet- och begåvningstest med certifierad rekryteringskonsult som kan ge noggranna och oberoende analyser och återkopplingar med såväl kund som kandidat

 

Mer om personlighet- och begåvningstest:

Aliby arbetar med Psykologisk Metod som leverantör av tester och vi använder primärt deras UPP test. UPP™ står för Understanding Personal Potential och är ett personlighetstest som, med hög reliabilitet och validitet, mäter viktiga dimensioner i arbetslivet. Personlighetstestet tar cirka 50 minuter. En viktig fråga för dig som rekryterar är att genomskåda skönmålning. Forskningen visar att det är svårare än man kanske tror. UPP personlighetstest hanterar det problemet. UPP-testet är ett personlighetstest som korrigerar för skönmålning på ett vetenskapligt validerat sätt.

 

Vill du veta mer om hur vi arbetar med personlighetstester och diskutera ett case där ni överväger att ta in tester, hör gärna av er så delar vi med oss av vår kunskap.

 

Referens:

Här kan ni läsa ett exempel på hur vi hjälpt en kund med second opinion på en VD rekrytering och andra referenser till Aliby: Second opinion för Sh-Pension

   

  Läs även om vårt arbete och tips kring specialistrekrytering, eller ta del av tips och tricks vid rekrytering.

  Har du frågor om rekrytering?

  eric-mannheimer Aliby

  Eric Mannheimer
  0706-296808
  eric.mannheimer@aliby.se