• Är du riktigt vass på UX och i synnerhet UI Design samt älskar att resa på fritiden?
  • Vill du bidra till att skapa den bästa kundresan & reseupplevelsen för våra kunder?
  • Vill du arbeta i en familjär, varm och omtänksam företagskultur ihop med dedikerade och riktigt kompetenta medarbetare?

Då är rollen som UX/UI Designer på Apollo som klippt och skuren för dig, läs gärna vidare.

Bakgrund

För Apollo är utveckling lika viktigt som Grekland och Världen.

Att utveckla tjänster och produkter som ger våra slutkunder den bästa upplevelsen, innan, under och efter resan är ständigt i fokus för oss. Just nu arbetar vi med att byta ut vårt CMS och PIM till Contentful, samtidigt bygger vi en tydligare struktur där både utvecklare och produktägare ges än större befogenheter och ansvar. 85% av Apollos försäljning sker online och vi lägger stor vikt vid att kontinuerligt förbättra kundupplevelsen genom att driva innovation som hjälper våra kunder att hitta och konfigurera sin drömresa. Våra utvecklingsteam tillsammans med våra produktägare och UX designers driver gemensamt utvecklingen av sitt område framåt, både på produktnivå såväl som tekniskt.

Tjänsteplacering kommer att vara på huvudkontoret på Ynglingagatan i Stockholm, här sitter ca 170 av våra medarbetare varav 50 av dessa jobbar inom IT. Vi har tre utvecklingsteam på ca 15-20 personer, primärt med inriktning Webb/Online där varje team ska ha en dedikerad UX/UI designer ett par team för business systems.

Arbetsuppgifter                       

Vi söker dig som är en kreativ problemlösare och som brinner för att skapa exceptionella användarupplevelser och visuellt tilltalande design. Vi arbetar datadrivet från ax till limpa med analys, idé, koncept till att realisera lösningarna. Rollen som är centralt viktig, arbetar nära produktägare, utvecklingsteamet, e-commerce teamet, site managers, site analysts och såklart övriga designers.

Via workshops, personas, kundintervjuer och övrig analysdata har vi en solid grund att jobba vidare med och nu behövs en doer som kan identifiera utmaningar, utveckla konceptuella idéer och omsätta dessa till förstklassiga lösningar kring både användarvänlighet, upplevelser av webbplatser, kampanjer, appar och nyhetsbrev samt jobba vidare med kundanalysen.

I ditt dagliga arbete har du både ett användar- och affärsperspektiv när du levererar innehållsstruktur, flöden, design, wire frames och prototyper. På sikt kommer arbetet även att omfatta samarbete med e-com som jobbar i vårt CMS för större enhetlighet med tillhörande research och kundundersökning på UX-sidan. Vi arbetar kontinuerligt kring sitebeteenden med datainput från Google analytics och Dynamics för att förbättra design löpande. Tjänsten innefattar således både analys och rent designarbete, balansen mellan dessa varierar över tid och teamet själva styr i stor utsträckning hur de fördelar tiden.

För att lyckas väl i rollen så tror vi att du:

  • Har en utbildning inom design eller motsvarande relevant område
  • Är en självgående UX/UI-designer med minst 3 års erfarenhet inom området och med en portfolio som visar på god förståelse för användarcentrerade designlösningar och visuell estetik.
  • Är up-to-date med de senaste UX/UI-trenderna, skicklig med digitala designverktyg som Figma och har erfarenhet från att jobba med designsystem.

Personlighet

Då utvecklingsteamet arbetar riktigt verksamhetsnära är förmågan till goda relationer samt stort intresse för övriga delar av Apollo viktigt. Apollo andas och lever tillsammans, lagandan är tydlig och man utmanar gärna varandra positivt för att nå framgång. Branschen och Apollo är snabbrörliga, agila och så även du. Du är en nyfiken, social och kreativ problemlösare som också är en kommunikativ lagspelare. Du delar med dig av din kunskap, är bra på att ge och ta konstruktiv feedback samt är mån om att arbeta med kontinuerlig förbättring av såväl dig själv som verksamheten.

Vårt erbjudande

Apollo erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter som du har stor möjlighet att påverka. Vi har en platt organisation som uppmuntrar samarbete, kommunikation och delande av idéer inom och mellan olika avdelningar på Apollo. Vi erbjuder en arbetsplats där affären är viktigt samtidigt som vi har roligt och en bra balans mellan jobb och privatliv. Frågar vi våra utvecklare så beskrivs vi som en organisation där du uppmanas och har utrymme att lyfta idéer kring hemsidan eller teknikval. Vi ser också till att faktiskt testa nya tekniker vilket gör att vi ständigt utvecklas och utmanas, tillsammans i teamen! Utöver detta kommer du givetvis att erbjudas riktigt bra deals på resor utöver redan schyssta förmåner!

Kontakt & Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Aliby – The Pink Company. Då intervjuer och urval sker löpande ber vi dig att inte vänta med din ansökan. Vid intresse vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult. Omar Burazerovic 0728–897441 / Lars Ohlson 0705-888175.

Om du har en länk till din portfolio, vv skicka till omar.burazerovic@aliby.se, CV & eventuellt personligt brev skall dock in i via länken “Im in”, OBS vi hanterar inte ansökningar som kommer in via mail.

Om Apollo 

Apollo är en branschledande researrangör som underlättat för skandinaver att komma ut i världen, först med resor till Grekland till att nu kunna erbjuda hela världen till våra kunder. Vi gör det genom vårt charterbolag Apollo, men även genom våra systerbolag Xtravel, Golf Plaisir, Out of Bounds och Lime Travel. Med mer än 35 år i branschen så fortsätter vi att växa och söker därför efter fler kompetenta IT-medarbetare som tillsammans med oss vill skapa resebranschens bästa kundresa, oavsett om den sker digitalt eller på en sandstrand i Grekland. Sedan 2015 är Apollo en del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. REWE är stora inom dagligvaruhandel, sällanköp, reseindustrin, med mera. En stark ägare som även har fler andra resebolag i Europa inom koncernen som vi samarbetar med.