Trivs du i en dynamisk och innovativ arbetsmiljö?

Vill du vara en del av en spännande resa av digital transformation i ett ledande retailföretag?

Jula söker just nu en Release Manager med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Vad Jula kan erbjuda dig?

Jula är en enorm entreprenör med verksamhet och ambitioner långt bortom Skara. Genom skaparglädje och stort engagemang har man byggt en koncern som sysselsätter 1000-tals personer med verksamhet i flera länder. Man har en tydlig ledarskapsfilosofi som är beprövad. Den bygger på att du som ledare är coachande, nyfiken, ambitiös och framför allt trivs du i en snabbföränderlig, dynamisk miljö. 

Om rollen

Som IT Release Manager på Jula kommer du att spela en central roll i att säkerställa att våra digitala projekt levereras effektivt och med hög kvalitet. Detta är en ny roll där du får vara med och skapa strukturer och processer. Du kommer att fungera som en brygga mellan utvecklingsteam, driftsteam och verksamheten, inklusive sälj- och marknadsavdelningar. Din huvuduppgift blir att koordinera och hantera releaser av våra digitala produkter och tjänster, från planering och utveckling till implementering och efterföljande support.

Ansvarsområden

  • Utveckla och hantera releaser genom hela livscykeln, inklusive planering, schemaläggning och samordning mellan olika team.
  • Vara den centrala kontaktpunkten mellan utveckling, drift och verksamhetsavdelningar för att säkerställa att alla är informerade och involverade i releaser.
  • Identifiera, bedöma och hantera risker relaterade till releaseprocessen.
  •  Arbeta kontinuerligt med att förbättra våra releaseprocesser och verktyg för att öka effektiviteten och kvaliteten.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • Några år erfarenhet av release management, IT projektledare eller liknande roll inom IT eller digital transformation.
  • En bred teknisk förståelse och erfarenhet av att arbeta med både utveckling och drift.
  • Utmärkta kommunikations- och samarbetsförmågor, med förmåga att bygga relationer och påverka på alla nivåer i organisationen.
  • Förmåga att arbeta agilt och har erfarenhet av verktyg som JIRA, Confluence eller liknande.
  • Förmåga att trivas i en snabbföränderlig och dynamisk miljö, med hög anpassningsbarhet
  • Erfarenhet av att arbeta i en retailmiljö med omfattande lager- och logistikhantering är starkt meriterande.

Personliga egenskaper 

Som person har du förmågan att effektivt koordinera och informera olika intressenter, samt att snabbt reagera på förändringar och nya krav. Du har starka problemlösnings- och organisationsfärdigheter, vilket gör att du kan hantera flera projekt och snabbt skapa verksamhetsförståelse. Du är social och utåtriktad, och du trivs med att bygga relationer och arbeta effektivt med teammedlemmar och intressenter. Dessutom är du prestigelös, tålmodig, stresstålig och proaktiv i ditt arbete

Placering 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Julas huvudkontor i Skara men med möjlighet till att delvis arbeta på distans. Vi håller även på att etablera en techhub i Göteborg. 

 

Intresserad? 

I denna rekrytering samarbetar Jula med Aliby. 

Har du frågor och funderingar om tjänsten är du välkommen att kontakta Thandi Schüler thandi.schuler@aliby.se 0730 74 25 03 alt Eric Mannheimer eric.mannheimer@aliby.se 0706 29 68 08. 

Urvalet sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt! 

Varmt välkommen med din ansökan genom att trycka I’m in! 

Om Jula 

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Vi vill motivera människor att själva förenkla sin vardag och skapa sig ett aktivt och roligt liv. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen. Julas omsättning 2021 var 9,3 miljarder SEK. 

Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula är en del av Jula Holdingkoncernen som idag har verksamhet i flera länder. I koncernen ingår förutom Jula även Hööks, G&K Blanks Fastigheter, Wästgöta Finans, Jula Logistics, Jula Miljö & Energi och Jula Hotell & Konferens.