• Är du en erfaren Product Owner som älskar att resa på fritiden?
 • Vill du bidra till att skapa den bästa digitala kundresan & reseupplevelsen för våra kunder?
 • Vill du arbeta i en familjär, varm och omtänksam företagskultur ihop med dedikerade och riktigt kompetenta medarbetare?

Då är rollen som Product Owner på Apollo som klippt och skuren för dig, läs gärna vidare.

Bakgrund

För Apollo är utveckling lika viktigt som Grekland och världen. Att utveckla tjänster och produkter som ger våra slutkunder den bästa upplevelsen, innan, under och efter resan är ständigt i fokus för oss. Just nu arbetar vi med att byta ut vårt CMS och PIM till Contentful, samtidigt bygger vi en tydligare struktur där både utvecklare och Product Owner ges än större befogenheter och ansvar för vår plattform.

85% av Apollos försäljning sker online och vi lägger stor vikt vid att kontinuerligt förbättra kundupplevelsen genom att driva innovation som hjälper våra kunder att hitta, konfigurera och beställa sin drömresa. Våra utvecklingsteam tillsammans med våra Product Owners och UX designers driver gemensamt utvecklingen av sitt område framåt, både på produktnivå såväl som tekniskt. Vi jobbar nära övriga avdelningar i organisationen för att säkerställa att vi på bästa sätt nyttjar den långa och breda erfarenhet vi som organisation har om de resor vi erbjuder. Tjänsteplacering kommer att vara på huvudkontoret på Ynglingagatan i Stockholm, här sitter ca 170 av våra medarbetare varav 50 av dessa jobbar inom IT. 

Tjänsten

På Apollo är Product Owner rollen en nyckelroll där du kommer att ha ett ansvar för ett av våra produktområden och även ett Nordiskt ansvar för gruppens App. I samarbete med utvecklingsteamet kommer du att få stora möjligheter att vidareutveckla lösningar för våra kunder på webb- och appsidan i en avancerat teknisk miljö. Vi tror att du drivs av att skapa värde, är innovativ och trivs med att samarbeta med kunniga medarbetare i hela organisationen. Kommunikations- och samarbetsförmåga är mycket viktigt i den här rollen. Du rapporterar till Head of Development Online.

Kvalifikationer

Vi söker nu en erfaren Product Owner med erfarenhet av agil web och apputveckling som kommer att verka mellan IT och verksamhet. Du har en hög grad av yrkes- och affärskunnande och gillar att skapa den bästa kundupplevelsen i enighet med företagets mål. Kanske har du en tidigare bakgrund som systemutvecklare och/eller en meriterande erfarenhet från E-Commerce? Du är bra på stakeholder-managment och på att arrangera och driva workshops, där det hos oss tex kan det handla om att arbeta ihop med site- och e-commmerce managers för utveckling av CMS, UX m.m

För att lyckas i rollen har du även med dig följande:

 • IT-relaterad examen / relevant IT-Bakgrund
 • Minimum +5 års erfarenhet av Produktägarrollen
 • Bra ledarskap
 • Azure Devops / Jira
 • Scrum/Kanban
 • Meriterande med erfarenhet från Contentful CMS och PIM
 • Vana av att sätta produktstrategi, mål, KPIer för produktområdet.
 • Flytande Svenska och Engelska i tal och skrift.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ansvar för ”Mitt Apollo” på Webben, sökboxen samt CMS & PIM
 • Nordiskt ansvar för Gruppens App
 • Fånga, utvärdera och definiera nya idéer och initiativ
 • Driva definition och implementation av ny funktionalitet
 • Tillsammans med olika intressentgrupper, identifiera mål, sätta rätt prioriteringar och hitta rätt fokus.
 • Dina huvudsakliga samarbetsytor kommer att vara E-Commerce, Marketing, Revenue management och Sales.
 • Agera informell ledare för ett utvecklingsteam

Personlighet

Då utvecklingsteamet arbetar riktigt verksamhetsnära är förmågan till goda relationer samt stort intresse för övriga delar av Apollo viktigt. Apollo andas och lever tillsammans, lagandan är tydlig och man utmanar gärna varandra positivt för att nå framgång. Branschen och Apollo är snabbrörliga, agila och så även du. Egenskaper som troligen beskriver dig är; självmotiverande, strukturerad, visionär, driven, social, lösningsfokuserad, ledare, lagspelare, kompetent, kommunikativ, trygg i ditt yrkeskunnande. Du delar med dig av din kunskap, är bra på att ge och ta konstruktiv feedback samt mån om att arbeta med kontinuerlig förbättring av såväl dig själv som verksamheten.

Vårt erbjudande

Apollo erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter som du har stor möjlighet att påverka. Vi har en platt organisation som uppmuntrar samarbete, kommunikation och delande av idéer inom och mellan olika avdelningar på Apollo. Vi erbjuder en arbetsplats där affären är viktigt samtidigt som vi har roligt och en bra balans mellan jobb och privatliv. Frågar vi våra utvecklare så beskrivs vi som en organisation där du uppmanas och har utrymme att lyfta idéer kring hemsidan eller teknikval. Vi ser också till att faktiskt testa nya tekniker vilket gör att vi ständigt utvecklas och utmanas, tillsammans i teamen! Utöver detta kommer du givetvis att erbjudas riktigt bra deals på resor utöver redan schyssta förmåner!

Kontakt & Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Aliby – The Pink Company. Då intervjuer och urval sker löpande ber vi dig att inte vänta med din ansökan. Vid intresse vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult. Omar Burazerovic 0728–897441 / Lars Ohlson 0705-888175.

Om Apollo 

Apollo är en branschledande researrangör som underlättat för skandinaver att komma ut i världen, först med resor till Grekland till att nu kunna erbjuda hela världen till våra kunder. Vi gör det genom vårt charterbolag Apollo, men även genom våra systerbolag Xtravel, Golf Plaisir, Out of Bounds och Lime Travel. Med mer än 35 år i branschen så fortsätter vi att växa och söker därför efter fler kompetenta IT-medarbetare som tillsammans med oss vill skapa resebranschens bästa kundresa, oavsett om den sker digitalt eller på en sandstrand i Grekland. Sedan 2015 är Apollo en del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. REWE är stora inom dagligvaruhandel, sällanköp, reseindustrin, med mera. En stark ägare som även har fler andra resebolag i Europa inom koncernen som vi samarbetar med.