• Brinner du för driva IT-säkerhetsfrågor på strategisk och operativ nivå samt älskar att resa på fritiden?
 • Vill du bidra till en hög säkerhetsnivå inom Apollo och därigenom ge våra kunder den bästa kundresan & reseupplevelsen?
 • Vill du arbeta i en familjär, varm och omtänksam företagskultur ihop med dedikerade och riktigt kompetenta medarbetare?

Då är rollen som IT Operations Security Lead på Apollo som klippt och skuren för dig, läs gärna vidare.

Bakgrund

För Apollo är utveckling & IT-säkerhet lika viktigt som Grekland och Världen. Att utveckla tjänster och produkter som ger våra slutkunder den bästa upplevelsen, innan, under och efter resan är ständigt i fokus för oss. 

Vi söker nu en erfaren IT Operations Security Lead som kan hjälpa oss att höja säkerhetsnivån i vår miljö. Men också för att samordna våra interna/externa revisioner.

Tjänsteplacering kommer att vara på huvudkontoret på Ynglingagatan i Stockholm, här sitter ca 170 av våra medarbetare varav 50 av dessa jobbar inom IT. Du arbetar nära vår IT arkitekt och rapporterar till Head of IT Operations som också är säkerhetskoordinator för BU Nordic. Du kommer att ingå i IT Operations som är uppdelat I två team: Server & Implementation samt Application och Servicedesk. Du kommer även att få arbeta övergripande med säkerhetsfrågor med övriga team kring tex applikationer, systemutveckling, MS BI och Dynamics. 

Om tjänsten

I rollen som IT Operations Security Lead kommer du att övergripande, strategiskt och operativt ansvara för säker design, hantering och åtgärdande av säkerhetsincidenter samt driva problem och förändringsarbete inom säkerhetsområdet. Du kommer vara drivande i det ständiga utvecklandet av nya rutiner, larm mätpunkter och scanningar för att du och IT Operationsteamet snabbare skall hinna agera på misstänkta händelser i vår miljö samt täppa till luckorna.

Vidare kommer du att arbeta med att:

 • Skapa, och underhålla rutiner och instruktioner kring, nätverkssäkerhet, säkerhetsincidenter samt disaster-recovery för snabbare incidentlösning ihop med vår incidentresponspartner.
 • Säkerställa och kommunicera ut gällande säkerhetspolicys och rutiner så att våra IT-team och övriga användare är ajour med dessa
 • Utvärdera användarnas säkerhetsmedvetenhetsnivå i nimblr.
 • Koordinera och delta i interna och externa revisioner, även icke säkerhetsrelaterade
 • Utföra sårbarhetsskanningar och pen- tester

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet som erfaren säkerhetsadministratör eller liknande roll.
 • LAN/WAN, patchhantering och molnlösningar såsom Azure, M365 & AWS
 • Systemsäkerhet t.ex. intrångsdetekteringssystem, backup & återställning
 • OS och plattformar, minst Linux och Windows.
 • Kunskap om ISO 27001 & NIST2

Personlighet

Då man arbetar verksamhetsnära är förmågan till goda relationer samt stort intresse för övriga delar av Apollo viktigt. Apollo andas och lever tillsammans, lagandan är tydlig och man utmanar gärna varandra positivt för att nå framgång. Branschen och Apollo är snabbrörliga, agila och så även du.

Du

 • Är en självgående, entusiastisk och positiv teamplayer, kommunikativ och pedagogisk i din approach.
 • Har ett helikopterperspektiv, förutser problem, arbetar proaktivt och genererar innovativa idéer och lösningar för vår verksamhet
 • Trivs i och anpassar dig väl i en dynamisk miljö
 • Trivs med att arbeta med dokumentation och processer.
 • Delar med dig av din kunskap, är bra på att ge och ta konstruktiv feedback samt är mån om att arbeta med kontinuerlig förbättring av såväl dig själv som verksamheten säkerhetsmässigt

Vårt erbjudande

Apollo erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter som du har stor möjlighet att påverka. Vi har en platt organisation som uppmuntrar samarbete, kommunikation och delande av idéer inom och mellan olika avdelningar på Apollo. Vi erbjuder en arbetsplats där affären är viktigt samtidigt som vi har roligt och en bra balans mellan jobb och privatliv. Utöver detta kommer du givetvis att erbjudas riktigt bra deals på resor utöver redan schyssta förmåner!

Kontakt & Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Aliby – The Pink Company. Då intervjuer och urval sker löpande ber vi dig att inte vänta med din ansökan. Vid intresse vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult. Omar Burazerovic 0728–897441 / Lars Ohlson 0705-888175.

Om Apollo

Apollo är en branschledande researrangör som underlättat för skandinaver att komma ut i världen, först med resor till Grekland till att nu kunna erbjuda hela världen till våra kunder. Vi gör det genom vårt charterbolag Apollo, men även genom våra systerbolag Xtravel, Golf Plaisir, Out of Bounds och Lime Travel. Med mer än 35 år i branschen så fortsätter vi att växa och söker därför efter fler kompetenta IT-medarbetare som tillsammans med oss vill skapa resebranschens bästa kundresa, oavsett om den sker digitalt eller på en sandstrand i Grekland. Sedan 2015 är Apollo en del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. REWE är stora inom dagligvaruhandel, sällanköp, reseindustrin, med mera. En stark ägare som även har fler andra resebolag i Europa inom koncernen som vi samarbetar med.