För sju år sen började de med ett vitt papper. 1000-tals kundmöten senare och efter att ha byggt upp en effektiv organisation nationellt är de redo för nästa steg.

Idag är de en av de största aktörerna i Sverige på elbilsladdning, med närmare 10 000 uppkopplade laddpunkter.

I planen står Norden, Norra Europa, börsintroduktion och en omsättning på 1 miljard.

Eways verkar för en sömlös laddupplevelse helt enkelt och för att komma dit behöver de nu en agil IT projektledare till sitt huvudkontor i Stockholm.

Bakgrund

Branschen utvecklas i rasande fart och Ewyas har som sagt större ambitioner. Deras fokus är att leverera en global sömlös laddtjänst, kravställd av elbilsförare och partners. De har idag ett skalbart system baserat på Microsoft Azure som de rullar ut i de marknader som de satsar på (ladda privat, ladda på jobbet, ladda publikt).

Eways bygger sina egna betaltjänster och de integrerar med befintliga parkeringsappar.

De har många avancerade utvecklingsprojekt i gång samtidigt och söker nu Agil IT Projektledare.

Som IT-projektledare driver du utvecklingsprojekten genom alla faser, från innovativ ”brain storming” på ”white boarden”, kravinsamling, ledning och test till driftsatt lösning. Di jobbar agilt, nära vår egen verksamhet, kunder och partners.

Rollen

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

  • Leda agila IT utvecklingsuppdrag med olika syfte, till exempel för förbättrad kundupplevelse, integrera med nya spännande partners eller intern effektivitet.
  • Driva intressanta förstudier, analyser och workshops
  • Delta i kund och partnerdialoger och inte minst vara den som snappar upp och föreslår ny funktionalitet till vår roadmap.

För att lyckas i rollen ser vi att du, utöver relevant utbildning, har:

  • Relevant bakgrund inom IT, som projektledare eller systemutvecklare, gärna som konsult
  • Några års erfarenhet av att leda uppdrag och IT projekt med agila metoder.
  • Erfarenhet av att leda team (meriterande)
  • Utbildning/certifiering (meriterande) eller väldigt god kännedom inom tex SAFe, Scrum, DevOps
  • Goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift

Vem är du?

Du är en analytisk, engagerad och en glad person som tycker om att sätta kunden i fokus. Du är noggrann, ordningsam och har förmåga att utbilda såväl internt som externt. Du har en personlighet som gillar att driva och slutföra uppgifter och projekt. Inför dina arbetsuppgifter är du ansvarstagande och du trivs som bäst när du får ta självständiga beslut i ett högt tempo. Du har en god administrativ förmåga och är van att arbeta i olika system.

Viktigast är att du har relevant erfarenhet av it-projektledning. Du har flera års erfarenhet inom krav, ledning och avancerade utvecklingsprojekt, gärna som konsult.

Din förståelse för komplexa miljöer och känsla för vad som är affärskritiskt och inte är central.

Varför Eways

Eways har en kultur som baseras på tillit och långsiktigt förtroende. Det är mycket viktigt att du som medarbetare trivs. Vi erbjuder en unik möjlighet att komma in i en bransch som växer och kommer att bli stor. Vårt digitala team består av mycket kompetenta utvecklare som löser svåra utvecklingsutmaningar på ett dynamiskt och innovativt sätt. Förutom en marknadsmässig lön så erbjuder vi en årlig bonus baserad på våra tillväxtmål. Vi kan också erbjuda en elbil som förmånsbil.

Mer om Eways

Vi är en snabbväxande oberoende laddoperatör som har förmånen att arbeta med många ledande och kompetenta kunder. Våra kunder måste alltid kunna ladda sina bilar och vi har därför en viktig roll i många människors vardag.

Vi utvecklar våra egna mjukvaror och för att leva upp till kundernas förväntan på innovativa och digitala laddlösningar, söker vi nu engagerade, kunniga och drivna projektledare med placering vid vårt kontor i Stocksund utanför Stockholm.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Eways med Aliby. För mer information kontakta Eric Mannheimer, 0706-296808 / eric.mannheimer@aliby.se eller michaela.walberg@aliby.se /0704-934829.