• Vill du arbeta i en stor modern Nätverks- & IT-Miljö i teknikens absoluta framkant?
 • Vill du arbeta hos en trygg, sund och värderingsstyrd arbetsgivare som bryr sig om och aktivt arbetar för medarbetarnas välmående på riktigt?
 • Vill du växa inom nätverksteknik och säkerhet för att på sikt utvecklas inom arkitektur?

Då ska du läsa vidare, för Borås stad har mycket hög medarbetarnöjdhet och erbjuder dig en trygg anställning och en riktigt intressant möjlighet till utveckling!

Läs mer här om Borås stads resa till en toppmodern IT-Miljö

A smart city is a cost efficient city

Borås stad följer sin digitala strategi genom att automatisera och stärka sin cybersäkerhet

Arbetsuppgifter:

Som Nätverksspecialist hos Borås stad kommer du att få arbeta med framtagande, kravställning, granskning och säkerställande att Borås stads nätverks- och IT-säkerhetslösningar håller hög funktionalitet och kvalitet. Du kommer arbeta taktiskt, agera tekniskt sakkunnig i infrastrukturfrågor samt arbeta hands-on med att operativt stötta förvaltningarna och den interna IT-driften. Målet med rollen är att du ska vara den tekniska experten inom ditt verksamhetsområde där du kommer att ges möjlighet i att fördjupa dina kunskaper och färdigheter vidare mot mer arkitekturella frågor inom både nätverk och säkerhet på sikt. Du kommer även att:

 • Kravställa funktionaliteten i tjänsterna gentemot tekniker och leverantörer
 • Omsätta verksamhetsbehoven till säkra och hållbara lösningar
 • Effektivisera och vidareutveckla processerna, rutinerna och våra arbetssätt
 • Ta fram, kravställa, granska och säkerställa att vi håller hög kvalitet kring infrastruktur & Säkerhet
 • Bevaka vart både organisationen och omvärlden är på väg tekniskt
 • Underhålla kontakter med kunder, kollegor, ledning, arkitekturrådet samt externa leverantörer
 • Arbeta med vision, mission samt förbättringsarbete kring leveranser och tjänster
 • Skriva kundofferter & följa upp kunder

Utbildning

Du har en eftergymnasial utbildning, med fördel högskoleutbildning – IT inriktning eller motsvarande.

Kunskaper

Du har en dokumenterad erfarenhet av IT säkerhetsprodukter och nätverksprodukter och kommer att arbeta med:

 • Strategisk design & lösningsarkitektur inom infrastruktur
 • Molninfrastruktur och molntjänster
 • Brandvägg – L7 segmentering
 • Endpoint protection
 • Routing – L3 – VRF, OSPF
 • Switching – L2 – STP, VMAN, VLAN

Meriterande dock ej krav:

 • WLAN – WIFI 6
 • Radius

Personlighet:

Vi söker dig som är engagerad och brinner för nätverksteknik, säkerhet och arkitektur. Du är social, utåtriktad och arbetar kvalitativt samt långsiktigt med ett tydligt helhetsperspektiv. Du tar ansvar för att leverera bra lösningar ända in i mål och tar aktiv lärdom av både dina och andras misstag samt ser positiv feedback som utvecklande. Du vill lära dig mer, utveckla dig mer samt ges möjlighet att växa på riktigt i din roll med en tydlig karriärväg framåt!

Att arbeta på Borås stad

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, på Dataservice, Servicekontoret i Borås. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. I Borås stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård. Vi stöttar och uppmuntrar medarbetarna till utbildning och certifieringar. Våra värderingar är professionalism, lärande, engagemang samt lika & olika dvs mångfald där vi alltid har Boråsarnas bästa i fokus oavsett om du är kollega hos oss eller medborgare.

Kontakt & ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Borås Stad med Aliby. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Omar Burazerovic på 0728-897441. Vänligen vänta inte med att skicka din ansökan då urval och intervjuer sker löpande. Ansök med CV genom att klicka på nedan länken nedan ”Im in”

Välkommen med din ansökan!

Om Borås stad

Borås Stad är organiserad i 16 fackförvaltningar och 14 bolag. Staden omsätter ca 7 miljarder kronor och det arbetar ca 11 000 medarbetare i de olika verksamheterna. Servicekontoret utgör kommunens interna basresurs för den tekniska och administrativa utförarverksamheten. Vi är en förvaltning inom Borås Stad som arbetar under företagsliknande former och är helt uppdragsfinansierade. Vi är ca 380 anställda och har en omsättning på ca 850 Mkr. Vår verksamhet spänner från anläggningsarbeten, fastighetsservice, verkstadsmekanik till IT, central redovisningsservice, löneservice, tryckeri och telefonväxel.
Dataservice är en av avdelning Servicekontoret vars mål är att underlätta vardagen för våra kunder och beställare med hjälp av värdeskapande IT för Borås Stads bästa. Vi har driftsansvar för hela Borås Stads nätverk som idag består av en Microsoftbaserad plattform med ca 8000 datorer och ca 30 000 användare. Nätet är uppdelat mellan ett administrativt och ett pedagogiskt nät. Dataservice består av fyra enheter, Support, Drift, Utveckling samt Kund/Stab.