Vill du vara med och driva utvecklingen för börsens största fastighetsbolag genom att omvandla affärskrav från affärsverksamheten till en mer teknisk karaktär?

Är du en framåt person som vill jobba i gränslandet mellan IT och verksamhet för att driva utvecklingen inom Data Warehouse och BI framåt.

Är du en passionerad problemlösare med kärlek för data och hur detta kan skapa affärsvärde?

Balder ska bygga branschens bästa IT vilket kräver stor verksamhetsförståelse.

Balder Erbjuder

Balder är ett spännande företag som fortsätter att växa och utvecklas i snabb takt! Hos oss får du jobba i en stimulerad teknisk och dynamisk miljö med möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du blir en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Vår snabba utveckling beror på nyinvesteringar, men också på att man hos oss får möjligheten att utmana gamla sanningar och utveckla nya idéer.

Bland dessa initiativ pågår ju nu en resa för att bli ännu mer data-drivna i alla våra beslut varpå man utökar teamet Business Intelligence & Analytics med en Business Intelligence Specialist.

Om rollen

Vi söker nu en affärsdriven Business Intelligence Specialist för vår data- och analysplattform som kommer mycket nära verksamheten för att facilitera utvecklingen av plattformen. Du kommer vara en del av analysteamet som faller inom avdelningen för affärsutveckling och IT.

Rollen som Business Intelligence specialist är ny och du kommer ha en viktig roll i att utveckla och förvalta arbetet med Balders data- och analysplattform. I Rollen kommer du bland annat arbeta med att:

  • Omvandla affärskrav från affärsverksamheten till tekniska lösningar.
  • Tillsammans med externa konsulter sätta arkitekturen och hitta lösningar för att tillgodose organisationen med insikter i rätt tid och format för mer lönsamma beslut.
  • Delta i utveckling och förvaltning arbeta av datalagret samt vara involverad i tillhörande frontend-lösningar (exempelvis Power BI).

Du kommer vara delaktig i hela processen från problemformulering till att hitta en lösning och slutprodukt, vilket gör det viktigt att man känner sig trygg i att äga och driva projekten från start till slut.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att omvandla affärskrav till tekniska kravspecifikationer och lösningar. Du kommer att ansvara för leveranser samt leda och koordinera arbetet med att analysera, designa och utveckla lösningar. Du drivs av att få saker att hända och har erfarenhet av att kommunicera kring problem och lösningar. Du gillar att arbeta i en roll som är initiativtagande, lyhörd och trivas i en förändring miljö. Då vi är en nordisk organisation ser vi att du behärskar svenska och engelska såväl tal som i skrift och du har goda erfarenheter av att arbeta med datalager.

Du är van att hantera uppgifter såsom:

  • ETL-utveckling inklusive SQL/T-SQL
  • Datamodellering enligt best-practise för datalager (DW) och Business Intelligence (BI)
  • Utveckling och underhåll av datalager samt testning och validering av datakvalitet och logik
  • Utveckling av semantiska modeller i Analysis Services inklusive mått i DAX
  • Assisterande i framtagande av rapporter i BI-verktyget Power BI
  • Dokumentation för slutanvändare samt Behörighetsstyrning

Extra bra är om du har erfarenhet från Data Warehouse Automation (DWA) – exempelvis TimeXtender. Då vi har flyttat upp allt i molnet ser vi gärna att du har koll på Azure-stacken och tillhörande IT-infrastruktur. Har du arbetat med API-integrationer, ML/AI inklusive metoder, stråk och teknik och Data Management så är det full pott.

På Balder är vi kreativa problemlösare som jobbar systematiskt och drivande i vårt arbete med ett starkt intresse för vad data kan göra för affärsverksamheten. Vi trivs i team och har egenskaper som är framgångsrika i just teamsamanhang, så som prestigelöshet och ödmjukhet. Så är vi och tror att du är lik oss i detta.

Vidare har du lätt för att kommunicera med olika kollegor och roller och du delar gärna med dig av din kunskap och erfarenheter till andra.

I vårt kulturella DNA ligger just detta, att stötta varandra och tillsammans driva utvecklingen framåt.

Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Balder med Aliby. För mer information kontakta Eric Mannheimer på 0706-296808 alt eric.mannheimer@aliby.se eller Thandi Schüler på, 0730-742503 alt thandi.schuler@aliby.se Ansök redan idag, dock senast den 30 oktober. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I din ansökan ber vi dig att inkludera CV. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Varför Balder?

För att vi älskar utveckling, såväl personlig utveckling som fastigheter. Vi älskar att utmana varandra och branschens gamla sanningar. Vi tävlar tillsammans mot gemensamma mål och visioner. Vi är väldigt snabbfotade och har sedan starten 2005 aldrig jobbat med strategier eller övergripande budget. Vi anser att dessa ramverk helt enkelt inte passar oss och den takt som vi växer i. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, anmälan till Göteborgsvarvet och inbjudan till Balders födelsedag där vi samlar alla kollegor under ett och samma tak för att umgås och ta en paus i yrkesvardagen.