Bakgrund

Cervera har gått från att vara en butikskedja med e-handel till att bli en e-handlare med butiker. Omsättningen har ökat kraftigt de senaste åren och e-handeln har femdubblats bara de senaste 18 månaderna. Det är en otrolig resa som är långt ifrån klar. På agendan står nu bland mycket annat en internationalisering.

Som CTO på Cervera går din roll ut på att skapa en trygg och effektiv plattform för IT, Projektledning och affärsutveckling. Att snabbt och smidigt säkerställa att alla delar av organisationen har det understöd som krävs och på så vis maximera kundnyttan. Rollen som CTO i den expansion Cervera står inför är på många sätt att vara spindeln i nätet.

Cerveras ambition är att alltid vara kundernas förstahandsval. En affärsutveckling- och IT-funktion i samklang med detta fokus är avgörande för att man ska lyckas . Blir du kittlad? Varmt välkommen att läsa vidare!

 

Rollen & dess ansvar

Rollen handlar om att vara med och driva en spännande tillväxtresa där teknik och affärsutveckling är avgörande framgångsfaktorer.

Vi söker dig som är målmedveten , datadriven, affärsmässig, kreativ och så klart brinner du för värdeskapande digital utveckling, IT & teknik.

Du är ansvarig för kort- och långsiktig IT-strategi samt exekvering som ofta sker tvärfunktionellt. Du ansvarar för det tekniska landskapet, du leder affärsutveckling, PMO samt ansvar för leverantörsytor.  

Du arbetar med det breda IT landskapet och säkerställande av dess effektivitet i alla delar av organisationen. 

Tekniskt har man ett best of breed tänk vilket ställer stora krav på integration. Cervera söker alltid den systemlösning som är bäst för Kunden och för Cervera. Därmed behöver du ha en bred förståelse för system och integration för att skapa flexibla lösningar för kund.

Arbetet med att sätta och utveckla processer, både för system och projektledning är central i rollen, ständig förbättring är ledord av vikt. En agil och framåtlutad affärsutveckling är minst lika viktig som det tekniska landskapet.

Du får ansvar för ett team på tre personer, två verksamhetsutvecklare och en IT-förvaltningsledare.

Du rapporterar till CEO och ingår i ledningsgruppen. Rollen är placerad i Stockholm.

 

Vad förväntas av dig då? 

Du har tidigare verkat framgångsrikt i en miljö som karaktäriseras av stor förändring eller tillväxt där du har ett bevisat track record av att leverera resultat.

Du kan leda ett team vars uppgift är att ge alla delar av verksamheten en trygg vardag kopplat till system, projektstyrning, teknik och affärsutveckling. Agilt i bemärkelsen snabbhet och förändring är ledord.

Du är van att jobba strukturerat, resultat- och datadrivet samtidigt som du har lätt att anpassa fart och riktning på nolltid.

Du har en mycket hög strategisk förmåga och är starkt affärsmässig, dvs kunden är alltid i fokus.

Din analytiska förmåga är hög och du har mycket goda tekniska kunskaper och intresse för just IT och strategin kopplat till den.

Har du erfarenhet från både onlinehandel och butik så är det starkt meriterande.

Sammanfattningsvis är du en god och lyhörd ledare som trivs med att agera strategiskt såväl som operativt och gillar när det går undan.

Vem är du?

På Cervera är vi ambitiösa och engagerade. Passionen för det kommersiella kan inte understrykas nog så vi tar det en gång till. Att ditt hjärta bultar för affärsutvecklande IT är givet.

Kommunikativ, kommunikativ och kommunikativ, goes with out saying då du har massa roliga kontaktytor både internt och externt. 

Envishet, struktur, nyfikenhet, passion, integritet och en stor portion kreativitet är utmärkande för den vi söker.

När det är dags att jobba IRL med riktiga människor post Corona så har Cervera sitt huvudkontor i nya fräscha lokaler på Östermalm i Stockholm, så där är du placerad när du tröttnat på teams:)

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Cervera med Aliby. Vill du veta mer kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eric Mannheimer på 0706-296808 alt eric.mannheimer@aliby.se.

Är du redo så är det bara att trycka på knappen!

 

Mer om Cervera

Cervera är Sveriges ledande aktör inom kvalitetsprodukter till köket, hemmet och presentbordet med försäljning online och ett 70-tal butiker runt om i Sverige. Vi på Cervera vill göra matlagningen, och umgänget i hemmet, enkel och lustfylld med hjälp av ett modernt utbud som håller för ett långt och händelserikt liv. Vår ambition är att inspirera, utmana, förenkla, vässa och förbättra.

Läs mer om Cerveras framfart här