• Vill du ha en nordisk roll med ansvar att utveckla Newsecs IT system och skapa värde för våra kunder?
 • Är du en framåt person som vill jobba i gränslandet mellan IT och verksamhet på Nordisk-/Group-nivå?
 • Har du erfarenhet av agila verksamhetskritiska IT-förändringsprojekt och brinner för systemförvaltning?
 • Har du förmågan att fånga upp behov och krav rörande utveckling, som du översätter till tekniska lösningar?

Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Newsec erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du får en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Newsec arbetar kontinuerligt med att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas utveckling och trivsel och har flera år i rad valts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Rollen och dess centrala uppgifter

Som Solution Manager ingår du i Teamet Financial and Operational Services inom Group IT funktionen och enheten Digital Business Solutions. Ditt ansvarsområde utgörs av IT-tjänster som faller in under området Purchase to Pay där faktureringsprocesser samt relaterade IT-lösningar och applikationer kommer ligga i fokus. I det dagliga arbetet kommer du att ha en nära dialog med stakeholders i flertalet länder inom koncernen, externa leverantörer, samarbete inom Group IT samt övriga verksamheten. Du fångar upp verksamhetens behov och krav som du översätter till tekniska lösningar tillsammans med våra leverantörer. I ditt ansvarsområde ingår att ta fram förvaltningsplaner, ansvara för uppföljning och efterlevnad av leverans, ta fram och leverera mot budget.

En central del i rollen kommer att vara bryggan mellan IT och verksamheten kring relevanta affärslösningar, Change management, SLA.er, samt ansvara för licenser och avtal. Detta gör du i samarbete med övriga Solution Managers och funktioner inom IT så som Service Desk, Enterprise Architecture och PMO. Vidare deltar du i projekt och sätter dig in i verksamheten och dess utmaningar för att kunna vara rådgivande och stödjande genom att föreslå lämpliga tjänster, lösningar och koncept.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har en IT -ekonomisk bakgrund med flerårig arbetserfarenhet från roller med fokus på förvaltning och utveckling av applikationer inom IT föredragsvis inom fastighetsområdet. Du är van att arbeta på såväl operativ som strategisk nivå samt att ständigt effektivisera och förbättra.

Vidare ser vi även att du har:

 • Gedigen erfarenhet från arbetat med förvaltningsplaner, leverantörsstyrning, projektledning, leverans mot budget
 • Förmåga att fånga upp behov och krav hos verksamheten som du sedan översätter till tekniska lösningar
 • Erfarenhet av arbete i nordiska/globala organisationer
 • Erfarenhet av finansiella system och processer
 • Kunskap om agila metoder, ITIL och Change management
 • Har du arbetat med förvärv och den integration som kommer med det är det ett plus
 • Erfarenhet av fastighetsbranschen är meriterande
 • Goda kunskaper i både svenska som engelska i såväl tal som skrift

Personliga egenskaper:

Vi ser att du som person har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, du har lätt för att bygga långsiktiga relationer. Du är ansvarstagande och drivande, som välkomnar förändring och är lösningsorienterad. Du vill få saker gjorda och du vill göra det med kvalité samt ordning och reda i fokus. Du är affärsinriktad och analytisk med god förståelse för hur värde skapas i verksamheten. Du tycker om att hantera komplexa kravbilder och att prioritera vad som är viktigt är helt naturligt för dig. Du är även duktig på att ta beslut och att få med dig medarbetare i arbetet med utveckling.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Newsec med Aliby och ansvarig rekryteringskonsult Thandi Schüler, +4673 074 25 03 thandi.schuler@aliby.se. eller Lars Ohlson +4670 588 81 75 alt lars.ohlson@aliby.se 

Mer om Newsec

Newsec – the Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). Bolaget grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2 000 medarbetare fördelade på samtliga sju länder i Norden och Baltikum. Newsec har ca 600 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 
1 000 000 kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 50 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1 750 miljarder kronor. Vi strävar efter att bygga en känsla av laganda och är stolta över att ha hög medarbetarnöjdhet och en personalstyrka med både erfarna experter och unga talanger. I den årliga fristående medarbetar-undersökningen ”Great Place to Work” har Newsec sedan 2010 rankats som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Läs mer om kunden
här