Bakgrund

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Chef för Utvecklingsenheten IT till vårt kontor i Stockholm. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med det stora företaget stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg – med engagemang, samarbete och ansvar.

Svevia IT är inne i en spännande utvecklingsfas och stärker just nu verksamheten med fler lagspelare som engagerat och affärsmässigt vill kliva in och ta ansvar för kritiska funktioner inom IT som gör att Svevia kan rulla vidare som en av Sveriges största entreprenörer. Vi söker dig som är redo för ett nästa kliv i karriären och som söker en utvecklande och utmanande roll – där variation är något du uppskattar, ansvar något som du växer med och samarbeten något du betraktar som en del av framgång.

IT organisationen är inne i en fas av stor förändring med hög förändringstakt där vi har startat en digital transformations och förändringsresa. Vill du vara länken mellan verksamhet och IT och bli en viktig byggsten i vårt skapande av en stabil och säker utvecklingsmodell som vi kan digitalisera utifrån? Då är det dags för dig att dela väg med Svevia!

Rollen

Vi söker en tydlig, trygg och sakorienterad ledare som har förmågan att skapa transformation i en komplex systemmiljö. Du kan på ett positivt, proaktivt och lösningsorienterat sätt leda, etablera och implementera ett kvalitativt och lyckosamt relationsorienterat arbetssätt i dialog med verksamheten. Givetvis ser du IT som en naturlig del av organisationen och inte något fristående. Du har goda ledarerfarenheter och har drivit förändrings- och transformationsresor tidigare.

Känns detta som du så tycker vi du ska läsa vidare!

Om tjänsten

Som Chef för Utvecklingsenheten IT ansvar du för Beredningsfunktion bestående av BRM, Lösningsarkitektur, Uppdrags- och Projektledning samt Förvaltningsledning. Du rapporterar till CIO och är en del av Svevias IT’s ledningsgrupp. Svevia har tagit fram en ny verksamhetsanpassad och effektiv förvaltningsmodell för sin IT-organisation och ett utav fokus områdena i denna roll är att leda och driva implementeringen av modellen framåt taktiskt, strategiskt och långsiktigt. Att ta fram tydliga metoder och processer för samt leda, driva, etablera och implementera ett fungerande relationsorienterat arbetssätt i en utmanande och komplex verksamhet kommer att vara en högt prioriterad uppgift för dig i rollen som ansvarig för Utvecklingsenheten.

För att lyckas i rollen stimuleras du av att:

 • Förvalta och bygga nytt
 • Ansvara för och ha många parallella områden i luften samtidigt
 • Leda och driva förändrings och transformationsresor
 • Etablera och bygga långsiktiga relationer med verksamheten
 • Förstå verksamheterna och omsätta krav samt effektmål till fungerande strukturer för IT att leverera på
 • Bygga tydliga och fungerande metoder och processer
 • Arbeta långsiktigt med höga kvalitetskrav

I dagsläget består ditt team av tio medarbetare, ett team som kan komma att växa på sikt. Du kommer ha ett nära samarbete med dina närmaste kollegor på IT samt övrig verksamhet inom Svevia. Svevias IT leveranser är i dagsläget outsourcade. IT-organisation består i dagsläget av ca 25 medarbetare och ett antal konsulter fördelade på tre enheter: Infrastruktur och Drift, Utveckling och IT-strategi.  

Tjänsten är placerad på Svevias huvudkontor centralt i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som ser strukturer, bidrar med ordning och reda samt trivs i en roll där du får växla strategiskt arbete med operativ förståelse.

Du har gedigen erfarenhet från ledande befattningar och har gjort liknande resor tidigare. Med fördel har du verkat inom tillverkande industri eller närliggande sektorer och förstår den typ av förflyttning som krävs och utmaningen i att lyckas med att driva uppdraget och medarbetarna framåt i rätt riktning emot målet.

Du har en mycket god grund och skolning i IT process och metodarbete och har utöver studier en påvisad framgång med att ta organisationer framåt genom din metodik på ett taktiskt och strategiskt sätt.

För att trivas och lyckas i rollen har du ett lyhört och pragmatiskt förhållningssätt till verksamheten och ett bemötande som inger förtroende och tillit oavsett om det är en kund, leverantör, chef eller medarbetare som du möter i din dialog. Du har en god förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang och du är duktig på att effektivt med hög kvalitet säkerställa informationsflöden.

Med ett stort driv och hög ansvarskänsla vill vi att du tar dig an ledarrollen och visar tydlig riktning. Du kommer få stort inflytande inom dina ansvarsområden och kan därmed påverka ditt arbete i hög grad. Hos oss blir du en viktig ledare och kollega som uppskattas för att du visar mod även de gånger som du kanske misslyckas. Vi är många som stöttar och backar upp – på Svevia är ingen ensam! 

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

För att passa och lyckas i rollen tror vi också att du:

 • Har en högskoleutbildning inom IT, verksamhetsutveckling eller affärsutveckling.
 • Gillar att driva och samverka med leverantörer och har gärna ett brett kontaktnät och du praktiserar i verksamheten för att lära dig mer om arbetssätt för att kunna leda och driva ett effektivt förändringsarbete och tydligt ledarskap.
 • Drivs av att skapa och bygga positiv samverkan och förståelse inom och utom IT.
 • Har en god kännedom om samt arbetat med modeller för tjänstestyrning såsom ITIL, modeller för processtyrning som exempelvis COBIT eller Sex Sigma samt förvaltningsstyrning såsom PM3.
 • Är pedagogisk och har ett gediget intresse av att guida och vägleda i förändring.
 • Har en förmåga att förstå och sätta dig in i hur man arbetar i olika delar inom en organisation.
 • Kan se vilka detaljer som är viktiga för att förstå helheten.
 • Har erfarenhet av att jobba med olika verksamheter och dess utmaningar.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

Sevia kommer kunna erbjuda dig en stor frihet under ansvar. Du kommer få vara med och påverka och bidra med dina styrkor till organisationen – där tydliga mål, värderingar och vision är vägledande. Ditt arbete kommer att vara en viktig del i att nå dessa på rätt sätt. Svevia är en modern, och agil arbetsplats, med fina lokaler i öppna kontorslandskap. Du kommer att få arbeta på ett ledande, innovativt och framåtsträvande företag som vill mycket mer.

Kontakt

Känner du att beskrivningen kan passa in på dig- var god kontakta nedan ansvarig rekryteringskonsult för tjänsten Lars Ohlson, 0705 – 88 81 75, lars.ohlson@aliby.se eller Eric Mannheimer, 0706-29 68 08, eric.mannheimer@aliby.se