Retailbranschen förändras och kundfokus är nyckeln. För KappAhl innebär det att knyta samma alla IT-system och processer för att skapa den bästa och smidigaste shoppingupplevelsen för kunden, oavsett om vi möts i butik eller via digitala kanaler. Det är en fantastisk utmaning för alla oss som jobbar med IT. Vill du följa med på vår digitala resa? Vi söker just nu en driven Solution Architect som vill vara med och bidra till att göra komplex IT enkelt!

Vår avdelning på KappAhl

Vi har samlat allt mellan programvaruutveckling till mer traditionell drift under en och samma avdelning – IT-avdelningen. Att arbeta med IT på KappAhl ger en rolig mix av teknik och fashion retail i en mycket kreativ miljö. Du är i hög grad involverad i att driva KappAhls kärnverksamhet framåt i motsats till att enbart vara en leveransavdelning, ett sätt att arbeta som leder till insikten att KappAhl inte längre bara är ett modeföretag utan även ett teknikföretag. Alla sitter under samma tak på KappAhls huvudkontor, vilket skapar korta informella beslutsvägar och möjligheten att röra sig snabbt. Att samla alla KappAhls funktioner på samma plats skapar en unik blandning av människor med olika bakgrund och kompetenser som möts varje dag för att äta lunch i personalmatsalen (som för övrigt är oerhört uppskattad) – allt från kläddesigners till medarbetare från vår distributionscentral. Vi har en jämn fördelning mellan kvinnor och män, något som sticker ut lite i branschen och som vi är stolta över.

Om rollen

Är du kreativ och prestigelös med mängder av idéer?

KappAhl tar nu stora kliv in i framtiden genom en stor satsning som ska ge oss en snabbrörlighet i affärsutveckling och digitala plattformar – så om du gillar förändring, utveckling och ny teknik så kommer du att stortrivas hos oss! Som lösningsarkitekt är du länken mellan affär och applikation och har stor påverkan på alla systemslösningar som når våra användare och kunder. Tillsammans med dina erfarna och kunniga kollegor kommer du ha ett tätt samarbete och blir avgörande för att nå framgång

Det innebär att du i din roll:

  • Kommer knyta samman KappAhl verksamhetsprocesser med våra IT-system för att skapa den bästa lösningen för KappAhl och våra kunder.
  • Tillsammans med kollegorna i arkitektgruppen på KappAhl IT säkerställer du att helheten stödjer KappAhls verksamhet och driver mot affärsmål.
  • Medverkar i projekt och uppdrag som rådgivande expert och bevaka att de lösningar som tas fram följer strategier och motsvarar krav.

Vem är du?

Vi söker dig som förutom relevant högskoleutbildning inom IT har jobbat med programutveckling och vet av egen erfarenhet hur IT-projekt funkar. Har du erfarenhet av Microsofts produkter är det starkt meriterande, men inget krav. Du har intresse för att hitta hållbara lösningar på komplexa frågor och ser det nu som ett naturligt steg att gå till rollen som lösningsarkitekt. Du är en naturlig nätverkare som trivs med att interagera med olika delar av företaget. Du är strukturerad, analytisk och har en pedagogisk ådra. Du har förmågan att se helheten men kan gå ner på detalj när det behövs. Vi jobbar mycket i team och därför är det viktigt att du är kommunikativ och prestigelös.

Kontaktuppgifter

I den här rekryteringen samarbetar KappAhl med Aliby. För mer information kontakta Thandi Schüler, 0730-742503 alt thandi.schuler@aliby.se Urval och intervju sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan senast 31 oktober. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Mölndal. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information:

Facklig företrädare för Unionen är Barbara Matanovic, telefon 0704-715 641.
Facklig företrädare för SACO är Urban Häggmalm, telefon 031-7715643.