Bakgrund

Har du en stark förståelse för och erfarenhet av konsultativ försäljning och plattformsförsäljning med tillhörande tjänsteerbjudanden? Vill du vara en del av Bineros spännande tillväxtresa inom IT Infrastructure & Cloud?

Binero är en lokal utmanare och leverantör av molntjänster och digital infrastruktur, som arbetar både snabbt och nära sina kunder. Tack vare deras ekosystem av utvalda partners har de möjlighet att anpassa lösningen efter varje budget och behov. Binero erbjuder publika molntjänster i en enkel pay-as-you-go modell, och managerade molntjänster där kunderna tar hjälp av Bineros specialister för flytt, uppsättning, drift eller övervakning. Bineros egna, svenskproducerade molnplattform håller hög prestanda, baseras på den öppna standarden OpenStack, och garanterar dataskydd under europeisk lagstiftning. I portföljen hittar du också Kubernetes-as-a-Service, lagringstjänster, colocation, samt professionella tjänster och support för cloud natives såväl som för bolag som precis ska påbörja sin molnresa.

Binero är det lilla utmanarbolaget med den stora kapaciteten. Binero består av mycket drivna, erfarna och kompetenta människor som alla har samma mål. Att tillsammans med kvalificerade partners och kunder växa och ta täten inom Cloud i Sverige och i Norden!

Vi söker nu nyckelpersoner som kan och vill vara med och driva ett starkt, kundorienterat och framtidssäkrat koncept på en expansiv marknad.

Om rollen

Rollen är en nyckelposition för att befästa Bineros fokus och tillväxt på den svenska och nordiska marknaden. 

Din uppgift blir att kombinera försäljning, affärsutveckling och kategoriledarskap för att driva tillväxt av affärer och pipeline. Du balanserar detta genom ett strukturerat arbetssätt metoder och ett entreprenöriellt tänk. Huvudfokus ligger på nordiska företag och organisationer med kvalificerade behov inom IT- och molninfrastruktur, plattformar och tjänster. Bineros kunder återfinns inom offentlig sektor, större företag, samt digitala tillväxtbolag, både i startup-fasen och mer mogna digitala bolag.

Som ambassadör för Binero och deras erbjudande inom molninfrastruktur, plattform och tjänster har du tvärfunktionella kundteam till din hjälp, bestående av kritiska stödfunktioner för respektive del av kundens resa, såsom molnarkitekter, marknadsspecialister, DevOps, professionella tjänsteerbjudanden samt ett ekosystem av utvalda partners. 

Vem är du?

Du har en gedigen erfarenhet från komplex försäljning och en beprövad meritlista som visar hur du framgångsrikt driver affärer och kundrelationer. Du har förmågan att identifiera de stora kunderna och skapa den struktur som krävs för att gå från kallt samtal till långsiktigt och värdeskapande samarbete.

Som person är du en utpräglad lagspelare som är målmedveten, nyfiken, ansvarstagande, driven och har förmågan att leda kundteam genom en komplex säljcykel och onboarding. Affärsmannaskap och initiativförmåga är två andra egenskaper som rankas högt.

Våra kunder utvärderar avancerade lösningar inom ett område under snabb utveckling. Till sin hjälp efterfrågar de rådgivare och specialister inom området Cloud. Vi tror därför att du är en person som har en god förmåga att proaktivt identifiera såväl som att – tillsammans med teamet på Binero – realisera värde för våra kunder och partners inom detta område.

Din bakgrund

Du är en doer som trivs med att ta initiativ och driva framåt mot gemensamma strategier och mål.

Du har ett stort intresse och förståelse för IT-infrastruktur, molnbaserad teknik, arbetssätt och tjänster. Vi tror att du har lång erfarenhet av rådgivande försäljning inom dessa områden.

Du är van att arbeta med konsultativ försäljning där du utvecklar och bygger affär och relation med både nya och befintliga kunder.

Bevisad förmåga att arbeta effektivt och förtroendeskapande med och över alla nivåer av affärs- och IT-kontakter inom stora och komplexa organisationer.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och har en relevant akademisk bakgrund.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Binero med Aliby. För mer information kontakta Eric Mannheimer, 0706-296808 alt eric.mannheimer@aliby.se eller Lars Ohlson, 0705-888175 alt lars.ohlson@aliby.se.

Om Binero

Vi på Binero befinner oss på en spännande tillväxtresa på en expansiv marknad – IT Infrastructure & Cloud – där vår OpenStack-baserade publika molnplattform Binero.Cloud är central för vår tillväxt. Binero.Cloud kan ses som en ambitiös startup-verksamhet inom och från ett stabilt och börsnoterat bolag med gedigen erfarenhet av IT. Här finns stora möjligheter till utveckling genom att tillsammans med ett starkt tillväxtteam, och utvalda partners, vidareutveckla och brett etablera ett konkurrenskraftigt erbjudande inom Cloud-infrastruktur, plattformar och tjänster.

Läs mer om Binero här