• Vill du arbeta i en modern och värderingsstyrd organisation som verkar för tolerans, humanism och demokrati?
 • Vill du arbeta i en stabil verksamhet som satsar på ditt välmående och din utveckling?
 • Vill du arbeta med de senaste teknikerna och utvecklas tekniskt i ett nytt utvecklingsteam?

I så fall har du precis hittat en riktigt genuint bra karriärsmöjlighet som systemutvecklare!

Natur & Kultur har flera olika webbtjänster och backendsystem skrivna i olika språk och i olika miljöer. Därför söker vi framför allt dig som har en bred erfarenhet av både frontend- och backend-utveckling, men vi söker även dig som har djupare erfarenhet i någon av våra tekniker och som ser fram emot att få bredda sig inom ett nytt fält. Utvecklingsteamet bygger och driftar Natur & Kulturs sajt/webbshop (nok.se), läromedels­plattformen Digilär (digilar.se), matematikläromedlet NOKflex (nok.se/nokflex) samt backend-system för sälj, analys, distribution och integrationer.

I rollen som systemutvecklare på Natur & Kultur kommer du att få möjlighet att utvecklas ihop med teamet och utforma arbetssätt samt arbeta med moderna och varierande tekniker i crossfunktionella team. Du kommer att ingå i ett erfaret och kreativt team som jobbar agilt och testdrivet med kontinuerliga releaser. Vi vill nu fastanställa tre systemutvecklare som långsiktigt kommer att vidareutveckla e-handelsplattform, hemsida, digitala läromedel samt datalager med ERP kopplingar.

Häng med Natur & Kultur på vår digitala förändringsresa i den spännande EdTech-branschen där vi ligger i framkant!

Vi söker erfarna systemutvecklare som arbetar med hela stacken. Vi arbetar med tekniker som:

 • Backend: Node.js, .NET (Core), PHP (Laravel)
 • Frontend: Ember.js, React, Vue.js
 • Databaser: PostgreSQL, MSSQL, MySQL
 • Drift: AWS, Azure
 • CI/CD: CircleCI, Azure Devops
 • Övrigt: Git, Docker, Redis, Episerver+ EpiCommerce, SSO/OAuth2

 Vi vill att du har: 

 • Mångårig erfarenhet och stort intresse av att bygga moderna webb­applikationer och API:er. 
 • Ett öppet sinne, fokus på lösningar och ett stort intresse av att vidareutvecklas. 
 • Vana att hantera frågor kring systemarkitektur och databasdesign är väldigt meriterande.
 • Erfarenhet av DevOps är meriterande då våra utvecklare ofta även hanterar drift- och säkerhetsfrågor.

Din personlighet

Som person är du ödmjuk, lyhörd, analytisk och bra på att samarbeta. Om du också är initiativtagande och gillar att komma med kreativa lösningsförslag och vill lära dig nya saker, då kommer du att trivs mycket bra hos oss.

Varför arbeta hos Natur & Kultur?

Våra medarbetarenkäter visar att vi har hög motivation och känner stolthet över att arbeta i en värderingsstyrd miljö där vi månar om varandra. Vi sitter i ljusa, fina lokaler i Humlegården på Karlavägen i centrala Stockholm i en fastighet som vi själva äger. Vi är måna om våra medarbetares hälsa och erbjuder gym och andra roliga träningsförmåner i egna lokaler. Vi har förmåner som gör att vi subventionerat kan träna pilates i huset på lunchtid, du erbjuds massage, rikskuponger, friskvårdsbidrag samt ett kulturbidrag. Dessutom har vi extra lediga dagar inför storhelger och givetvis har vi kollektivavtal för din trygghet.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Stiftelsen Natur & Kultur med Aliby. Urval och intervjuer sker löpande så vänta vänligen inte med att ansöka.

För mer information kontakta:

Omar Burazerovic, 0728-897441 omar.burazerovic@aliby.se

Linnea Bolinder, 0737-310899 linnea.bolinder@aliby.se

Om oss

Natur & Kultur är en anrik, oberoende stiftelse inom svensk förlagsbransch vars mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati. Förlaget består av tre förlagsdelar: allmänlitteratur, akademisk och läromedel. Här arbetar förläggare, projektledare, redaktörer, PR-ansvariga, marknadskommunikatörer, säljare. Vi har även egna funktioner inom IT, ekonomi och HR. Vår arbetsplats präglas av öppenhet, nyfikenhet och engagemang och från 2019 påbörjade vi vårt klimatarbete där målet var att bli klimatneutrala under 2020. Vår avsättning till stipendier och priser har varierat över tid och 2019 fördelades drygt 12 miljoner kronor till individer, projekt och insatser som verkar i linje med stiftelsens urkund vilket är en tredubbling från 2017.