• Är du en framåt person som vill jobba i gränslandet mellan affärer och IT?
 • Har du erfarenhet av agila verksamhetskritiska IT-förändringsprojekt och har förmågan att se och stärka samspelet mellan verksamhet och IT i rollen som Enterprise Architect?
 • Har du förmågan och trivs med att leda och utbilda andra arkitekter?
 • Gillar du att arbeta med kombinationen IT, människor och förändring?

Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Newsec erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du får en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Newsec arbetar kontinuerligt med att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas utveckling och trivsel och har flera år i rad valts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Rollen och dess centrala uppgifter

Som Enterprise Architect på Newsec arbetar du med hur människor, processer och teknik interagerar för att tillsammans uppnå bästa möjliga resultat. Tillsammans med dina erfarna och kunniga kollegor kommer du ha ett tätt samarbete och blir avgörande för att nå framgång. Teamet stöttar med metodik, analyser och rekommendationer till utvecklingsansvariga, processledare och projektledare. I uppgifterna för Enterprise Architect-rollen ingår även att leda förbättringsaktiviteter och att delta i styrgrupper samt agera gatekeeper i kring bl.a. utvecklings- samt förändringsrelaterade arbeten, leveranser och projekt. Enheten Business IT Solutions (BIS) består idag av ca 20 anställda samt ca 10 konsulter och du kommer att rapportera till Head of Business IT Solutions samt ingå i ledningsgruppen för Business IT Solutions-enheten inom Group IT.

Huvudsyftet är att säkerställa att processer, information och IT-stöd hänger ihop och att arkitekturen stödjer Newsecs verksamhetsbehov –idag och imorgon – och för att lyckas med detta är metod din närmsta vän. En central del i rollen kommer vara att förvalta och utveckla Newsecs målarkitektur och dess resulterande handlingsplan i samarbete med andra utvecklingsroller och arkitekter. Vidare blir du även en del av ett nätverk av experter inom verksamheten samt hos våra leverantörer. 

Arbetsuppgifter och ansvar

 • Driva utveckling, förankring och realisering av Newsecs målarkitektur
 • Säkerställa att projektutveckling och integration sker i linje med Newsecs målarkitektur, att befintliga lösningar utmanas eller återanvänds samt att de företags övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjerna kring standards följs – exempelvis genom arkitekturgranskningar med Architecture Review Board
 • Stödja det löpande utvecklingsarbetet i större projekt och verksamhetsutvecklande aktiviteter
 • Agera bollplank och ge stöd i operativa arkitekturfrågor. Utreda frågeställningar och ta fram principförslag och utvärdera lösningsförslag i relation till Newsecs befintliga lösningar och målarkitektur
 • Balansera funktionella krav mot övriga kvalitetskrav med nödvändiga prioriteringar och kompromisser
 • Leda och dokumentera workshops för verksamhetsmodellering. 

Vem söker vi då?

Personliga egenskaper vi söker är god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi söker människor som välkomnar förändring och är lösningsorienterade. Du vill få saker gjorda och du vill göra det med kvalité och ordning och reda i fokus. Du är affärsinriktad och analytisk med god förståelse för hur värde skapas i verksamheten. Du tycker om att hantera komplexa kravbilder och att prioritera vad som är viktigt är helt naturligt för dig. Du trivs med att jobba i stora, komplicerade och tidskritiska projekt. Du är inte ointresserad av detaljer, men har förmågan att kunna ”zooma” ut och är alltid fokuserad på det strategiska och övergripande målet.

I rollen som Enterprise Architect förutsätts att du är kommunikativ och har lätt att samarbeta med personer inom alla delar av ett företag. Således ser du även vikten av att underhålla, och kunna skapa, nätverk. För att lyckas med detta behöver du vara såväl kommunikativ som tekniskt kunnig och kunna växla mellan ”här och nu” och ”på sikt” på ett strukturerat sätt.

På det mjukare planet är du serviceinriktad, vill möta andra lika positivt som du själv blir mött. Samtidigt är det också viktigt med integritet och att ha en förmåga att kunna säga nej. Vidare är du inte rädd för att kavla upp ärmarna när det behövs, du hjälper till och ser värdet av att agera som ett team. För att få ihop allt detta så är du såklart strukturerad, systematisk och ansvarstagande samt förstår värdet i korrekt dokumentation och styrning. Du kan identifiera dig med Newsecs värderingsgrund, Passion för kollegor och kunder och att du känner för Newsecs kärnvärden excellens, innovation och integritet.

Erfarenhetskrav

Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med målarkitektur och arkitektoniska lösningar, leda utrednings- och utvecklingsarbete som har en tydlig koppling till områden som process, IT/system och integration.

Dina kvalifikationer

 • Vi ser att du har en högskole- eller magisterutbildning inom antingen ekonomi eller teknik
 • Du är väl förtrogen med etablerade metodiker och ramverk för arkitektur och dokumentation. Det är meriterande om du är certifierad som arkitekt och om du har erfarenhet av fastighetsbranschens affärslogik, systemstöd och lösningar
 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav
 • Har du arbetat med förvärv och den integration som kommer med det är det ett plus

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Newsec med Aliby och ansvarig rekryteringskonsult Lars Ohlson +4670 588 81 75 alt lars.ohlson@aliby.se eller Michaela Wahlberg, +4670 493 48 29 alt michaela.wahlberg@aliby.se.

Mer om Newsec

Newsec – the Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). Bolaget grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2 000 medarbetare fördelade på samtliga sju länder i Norden och Baltikum. Newsec har ca 600 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 
1 000 000 kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 50 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1 750 miljarder kronor. Vi strävar efter att bygga en känsla av laganda och är stolta över att ha hög medarbetarnöjdhet och en personalstyrka med både erfarna experter och unga talanger. I den årliga fristående medarbetar-undersökningen ”Great Place to Work” har Newsec sedan 2010 rankats som en av Sveriges bästa arbetsplatser, 
www.newsec.se