• Är du trött på att vara en del av en teknikorganisation där du känner att din ansträngning inte har någon direkt påverkan på resultatet?
 • Är du trött på oändliga möten och processer där resultaten lyser med sin frånvaro 
 • Vill du utvecklas i en dynamisk, snabbfotad verksamhet som strävar efter kontinuerlig förbättring?
 • Vill du vara nyckelspelaren i vår framtida Arkitektur?

Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Bakgrund

Open Infra är en av Sveriges mest framgångsrika aktörer inom byggnation och drift av fibernät till villor, flerfamiljshus och företag, till både tätort och landsbygd. Vi siktar på att ta positionen som Sveriges och norra Europas bästa leverantör av fiber och öppet nät till hus och hem!

Vi ser därför nu ett strategiskt behov av att insourca och växa inom arkitektur, nätverksteknik och inte minst support för att kunna möta våra kunders högt ställda krav på tillgänglighet och service och inte minst för att kunna bära ledartröjan med bravur!

Vi är mycket glada i att kunna rekrytera en senior nätarkitekt till vår teknikavdelning, en tjänst som i dagsläget är outsourcad. Som Open infras Arkitekt kommer du att få briljera inom design och vidareutveckling av det aktiva nätet, men också med avancerad felsökning och optimering. Nätet som i dag är modernt och uniformt byggt rymmer utmaningar som direkt handlar om att införa IPV6, Due dilegence kring arkitektur samt strategiska upphandlingar ihop med CTO för att växa vidare. Både avdelningen och hela bolaget präglas av en sann entreprenörsanda där vi vet allt går att lösa tillsammans.

Dina kunskaper och egenskaper

Vi tror att du är en självgående, pragmatisk och lösningsfokuserad person som idag är nätarkitekt eller tangerar nätarkitektrollen, för rätt person med rätt attityd finns möjligheten att växla upp med tiden om du är en talang.

Vi söker dig som vill jobba på ett prestigelöst, handlingskraftigt och snabbrörligt bolag. Du behöver ha djupa tekniska kunskaper men även en bredd, då du som arkitekt kommer att ansvara för hela nätets arkitektur.

Som arkitekt kommer du att vara den som driver och leder design, utveckling och förändring av nätet. Du kommer även delta i riktigt komplex felsökning.

Vi är ett kompakt och dynamiskt företag och därför är det viktigt att du gillar kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift med både kollegor och kunder vid behov. Du rapporterar direkt till CTO.

Du behöver vara riktigt vass på:

 • Nätarkitektur
 • Nätdesign
 • MPLS/VPLS

Det är starkt meriterande, men inget krav, om du även har erfarenhet av:

 • CCDA (Cisco Certified Design Associate)
 • företagstjänster så som IP-VPN och L2-VPN
 • BPG & IS-IS
 • Multicast
 • BNG

Vårt erbjudande

Vi tror på, och erbjuder individuell kompetensutveckling, spännande och entreprenöriell arbetsmiljö med bra kollegor och med möjlighet att byta tjänst inom företaget, friskvårdsbidrag samt jul-och sommarfester! Vi är givetvis kollektivavtalsanslutna för din trygghet. Huvudkontoret finns i Frösundavik, Solna med närhet till mycket bra kommunikationer.

Open Infra – för en hållbar framtid 

Open Infra är etablerade på över 50 orter i Sverige och norra Europa. Vi är en av Sveriges mest framgångsrika aktörer inom utbygganden av fiber, vi förlägger, äger, förvaltar och utvecklar befintlig fiberoptiskinfrastruktur till privatpersoner, företag och kommuner.

Open Infra tror på en hållbar framtid med fiberoptiskinfrastruktur som bygger på öppna nät-principen där kunden kan välja bland flera tjänsteleverantörer. I koncernen ingår larmbolaget Gardio som erbjuder hemlarm med kamerabevakning, IOT och smarta hem-tjänster.

Open Infra drivs av en entreprenöriell attityd där allt går att lösa. Vi växer väldigt snabbt med bra lönsamhet.

Open Infras hemsida

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Open Infra med Aliby. För mer information kontakta Michaela Wahlberg, 0704- 93 48 29 alt. michaela.wahlberg@aliby.se, alt. Linnea Bolinder, 0737- 31 08 99 alt. linnea.bolinder@aliby.se.

För ansökan sök nedan.