På Sergel kredittjänster tror vi att ekonomisk trygghet är en grundpelare till ett hälsosamt liv. Därför har vi en tydlig vision: att hjälpa människor till ett skuldfritt liv. Nu letar vi efter en Senior Data Scientist som har ett affärsintresse och vill dela vår vision.

Sergel erbjuder högkvalitativa kredithanteringstjänster till transaktionsintensiva företag och är en av de ledande aktörerna på denna marknad, vilket innebär att du kommer ta ett centralt ansvar för stora mängder av data. Vi strävar ständigt efter att hålla oss i framkant genom att skapa system som kombinerar ökad effektivitet samt en tydlig anpassning efter individen. Som Senior Data Scientist kommer du spela en viktig roll i arbetet med att göra individuella kreditbedömningar ännu mer träffsäkra samt ständigt förbättra det stöd vi erbjuder våra kunder. För oss är det viktigt att alla får en ärlig chans.

Om rollen

Sergel är inne i en ny spännande utvecklingsfas och vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa. Du kommer att få möjligheten att arbeta i en startup-kultur, i en verksamhet med många års erfarenhet och stark finansiell stabilitet. Vi söker en person med stort tekniskt intresse som motiveras av att ha eget ägandeskap i arbetsuppgifter och projekt. Du trivs i en miljö där du får friheten att strukturera och självständigt driva ditt arbete framåt. Vi tror att du är en person som tycker om att ha friheten att driva arbetet framåt och har ett intresse för att skapa dig en helhetssyn över affären. Du kommer att arbeta i gränslandet mellan matematik, statistik och det traditionellt tekniska, och där arbeta med både historisk och aktuell data.

Vårt värdeord är We care och det genomsyrar vårt arbete både med kunden men även med våra kollegor internt. I kärnan av centrala Stockholm kommer du arbeta tillsammans med ett litet erfaret team, samt projektleda ett drivet cross-boarder team. Vi ser därför att du gillar att dela med dig av din kunskap och har en god kommunikativ förmåga.

Vi önskar se att du har erfarenhet inom:

 • Minst fem års relevant arbetserfarenhet i SQL
 • Optimering
 • Datamodellering
 • Microsoft SQL Server
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Standardmetoder inom data science, exempelvis prediktionsanalys
 • De viktigaste algoritmerna såsom neurala nätverk och Support Vector Machines
 • Ensemble tekniker som Random forest
 • Standardmässig testning och validering av modeller
 • Verktyg som Tensorflow
 • Scikit/Python/R

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Sergel med Aliby. För mer information kontakta Michaela Wahlberg, 0704- 93 48 29 alt. michaela.wahlberg@aliby.se, Linnea Bolinder, 0737- 31 08 99 alt. linnea.bolinder@aliby.se, eller Lars Ohlson, 0705- 88 81 75 alt. lars.ohlson@aliby.se.

För ansökan sök nedan.