Agil coaching

Implementera eller förbättra ert agila arbetssätt

Nästa sektion

Vårt fokus

Vi hjälper er med guidning och coachning inom agila metoder och agil transformation. Det kan vara allt ifrån att driva ett större förändringsarbete med syfte att implementera SAFe till att hjälpa team i deras ambition att ständigt förbättra sin agila tillämpning. Vi håller kurser för er som vill lära er agilt mindset och agila metoder och vi coachar Scrum Masters, Product Owners och agila team till att lyckas ännu bättre. Vi sätter oss in i er verksamhet och anpassar det agila arbetssättet att passa just er på bästa sätt.

 

 

I vår iver att skapa arbetsglädje och positiv anda ser vi stora fördelar med agila värderingar. Vi har hjälpt många organisationer bli allt mer framgångsrika och få ett bättre samarbete tack vare omställningen till agila arbetsmetoder.

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter för att bidra till er framgång.

 

Vårt erbjudande

Agil coachning

Vi guidar er på resan att ytterligare förbättra den agila arbetsmetodiken. Vi coachar era Product Owners, Scrum Masters och agila team till att lära sig nya saker och lyckas bättre i sina roller. Vi håller även utbildning för alla i er organisation som vill lära sig mer om ert agila arbetssätt.

Agil transformation

Vi sätter oss in i er verksamhet och ger förslag på lämplig agil metod och vilken anpassning som bör göras för att passa er på bästa sätt. Vi guidar er i förändringsarbetet och ser till att alla är med på tåget. Vi håller utbildningar när så behövs och vi hjälper er att sätta upp den agila strukturen med roller, backlog, möten och verktyg för både fysiskt och digitalt samarbete mm.

Utbildning och workshops

Vi håller utbildningar i agilt mindset, Scrum, SAFe och Kanban. Vi har utbildningar riktade till de olika rollerna Scrum Masters, Produkt Owners och roller inom SAFe för att de skall bli riktigt vassa. Vi har även mer generella utbildningar för alla som vill lära sig mer inom agilt. Vi hjälper till med workshops inom t.ex. teambuilding, backlog refinement, skapande av bra user stories, estimering mm. Vill ni förbättra era agila mötena är vi gärna med och driver ett par av dem för att ge er inspiration.

Genomlysningar

Vi genomför genomlysning av ert agila arbetssätt och kommer med förslag på förbättringar. Detta gör vi genom att dels vara med i er verksamhet och dels genom intervjuer med olika personer i er organisation. Resultatet blir en rapport av nuläget och förslag på förbättringar. En viktig del i det agila tankesättet är just ständiga förbättringar och detta är ett väldigt bra sätt att se till att man kommer vidare och inte stagnerar.

Scrum Masters

Vi erbjuder Scrum Masters på plats hos er som ser till att driva det agila arbetet för ett eller flera team. De kan även agera agil coach i relevanta situationer. Våra Scrum Masters har lång erfarenhet av agila metoder och har sett olika tillämpningar på många olika företag, de delar dessutom gärna med sig av sina ”best practice”.

Verktyg

Vi hjälper er att välja samt konfigurera de olika verktyg ni behöver för det agila arbetet. Vi har stor erfarenhet av att driva agila team och hålla workshops på distans och kan guida er till ett riktigt effektivt arbete även helt distribuerat, helt online.

Scope360°

Ibland är det svårt att se skogen för alla träd. Scope 360° är ett verktyg som hjälper er att visualisera planer, flöden och prognoser i Jira ur olika perspektiv. Läs mer på Scope 360.eu eller kontakta Tom direkt för information.

Har du frågor om konsulttjänster?

Våra konsulttjänster

​Agil Coaching

Aliby har stor erfarenhet av agila metoder och agil transformation. Vi har hjälpt ett antal olika organisationer att implementera samt förbättra sitt agila arbetssätt.

Läs mer om Agil coaching

Projektledning

Projektledning för Aliby handlar om att maximera företagets eller verksamhetens förmåga att alltid uppnå målen.

Läs mer om projektledning

Sourcing Management

Vårt erbjudande för att stödja alla delar i en affär där IT på något sätt ska köpas in och hanteras.

Läs mer om Sourcing Management

CIO as a Service

CIO as a Service – Rådgivning och beställarkompetens som tjänst. Ett skräddarsytt erbjudande inom IT och ledning.

Läs mer om CIOaaS

Interim ledare

I samband med t.ex. omorganisationer, föräldraledighet eller en större förändring uppstår ofta behov av en interim ledare.

Läs mer om interim ledare

Employer Branding

När du behöver hjälp med att attrahera nyckelkompetens och nå ut med ditt varumärke som arbetsgivare.

Läs mer om Employer Branding

AI och Analytics

Få hjälp av konsulter som kan leda AI och Dataanalytics

Läs mer om AI och Analytics

Arkitekter

Verksamhetsarkitekter och Lösningsarkitekter. Rätt arkitekt säkerställer flexibilitet och skalbarhet.

Läs mer om Arkitekter

Kundcase

Våra kunder väljer Aliby för att vi förstår både matchning och organisation. Våra konsulter väljer Aliby för att vi är lyhörda och förstår deras behov, på riktigt.

RTE Konsult

RTE Konsult

Henriks uppdrag var att i rollen som RTE driva det agila releasetåget vidare och...

läs mer
Interim IT-chef

Interim IT-chef

Uppdraget består i att som beställare av IT-drifttjänster säkerställa dessa mot Papyrus...

läs mer
Konfidentiell

Konfidentiell

I denna upphandling och projekt var målet att gå från egen IT-drift och support till en...

läs mer
Interim IT-chef

Interim IT-chef

Beskrivning av Case: Apoex har anlitat Aliby för att tillsätta en interim IT-chef. Eric...

läs mer