Start / Employer Branding

Employer Branding

Vi hjälper dig planera din kompetens långsiktigt och att attrahera, rekrytera och få dina medarbetare att vilja stanna.

Nästa sektion

Vårt fokus

Vad är egentligen Talent Acquisition? Eller TA som det oftast benämns. Fritt översatt handlar det om att förvärva talanger. Mer utvecklat så handlar TA om att planera längre, koppla ihop befintlig och framtida kompetens med dina affärsmål och att ta fram strategier för hur du når din primära målgrupp, bearbetar kandidater över tid och hur du är mest snabbfotad i själva rekryteringen.

Employer Branding handlar om ditt varumärke som arbetsgivare. På samma sätt som du vill nå ut med bolagets tjänster eller produkter på en marknad, så behöver du idag även nå ut till kandidatmarknaden och förtydliga vilka ni är som bolag, vad ni står för och hur det är att jobba hos er. Ett effektivt arbete med Employer Branding hjälper er att behålla rätt kompetens i företaget, och gör det enklare att rekrytera morgondagens talanger.

Våra konsulttjänster inom Employer Branding

Interim Management Employer Branding

Aliby’s konsulter har stor erfarenhet av att bygga, utveckla och effektivisera organisationers arbete inom Employer Branding. Hur vill du jobba inifrån och ut och attrahera och rekrytera morgondagens talanger?

EB Specialister

Hur bli en ”talangmagnet” och attrahera rätt kompetens? Vilka kanaler ska du använda, och hur bygger man en riktigt bra karriärsida? Aliby vet. Kontakta oss för att prata mer om ert varumärke som arbetsgivare.

Film och foto och sociala medier

Hur kan du levandegöra den fina kulturen ni har för att attrahera ny kompetens? Aliby kan hjälpa dig med både film och foto med fokus på att lyfta fram dina befintliga medarbetare. Dessutom kan vi hjälpa er med kanalval i sociala medier, och hitta hem i rätt tonalitet. 

Verktyg och system

Det finns många bra verktyg som underlättar hela medarbetarresan, allt från kandidatupplevelse och digitala anställningsavtal och rekryteringssystem. Men vad är rätt för er? Aliby kan hjälpa dig att navigera fram till rätt alternativ.

Nå nästa nivå inom talangförsörjning

Alibys konsulter inom Talent Acquisition och Employer Branding kan hjälpa dig och ditt företag i en interimlösning eller i ett längre projekt, t. ex. att bygga upp en egen TA-organisation.

Vi har alltid möjligheten att skräddarsy våra kunskaper inom detta specialistområde för just ditt behov. Låt oss träffas så pratar vi igenom era utmaningar.

Exempel på uppdrag vi kan genomföra är:

  • Utveckling av ditt företags Talent Acquisition
  • Uppbyggnad av organisation för Talent Acquisition (team, strategier, KPI:er, system)
  • Framtagande av EVP (Employee Value Proposition), ditt varumärkeslöfte som arbetsgivare och grunden i EB-kommunikationen

  • Aktivering av ditt Employer Brand med t. ex. genomlysning, strategier, målgruppsanalys och kanalval
  • Utveckling av sociala medier för talangförsörjning i form av strategier, metoder och tips för att nå rätt målgrupp som ni vill attrahera

Kundcase

Våra kunder väljer Aliby för att vi förstår både matchning och organisation. Våra konsulter väljer Aliby för att vi är lyhörda och förstår deras behov, på riktigt.

Interim IT-chef

Interim IT-chef

Uppdraget består i att som beställare av IT-drifttjänster säkerställa dessa mot Papyrus...

läs mer
Konfidentiell

Konfidentiell

I denna upphandling och projekt var målet att gå från egen IT-drift och support till en...

läs mer
Interim IT-chef

Interim IT-chef

Beskrivning av Case: Apoex har anlitat Aliby för att tillsätta en interim IT-chef. Eric...

läs mer