Slutspurt råder i de flesta branscher och Coronaeffekten gör på sina håll att det finns ett uppdämt behov av kompetens! Många går runt med känslan av att allt ska vara klart innan semestern. När det närmar sig ledigheter, får vi ofta frågan om det är möjligt att starta upp rekryteringar och konsultprojekt under ledigheter, vi skall bena ut våra rekommendationer kring det.

 

”Ja, det går utmärkt att starta upp rekrytering under sommaren”

 

Går det att starta rekryteringar och konsultprojekt under ledigheter eller för den delen direkt efteråt. Frågan är klart befogad, och svaret är, kanske lite förvånande, ja det är absolut möjligt.

Västkustbo som jag är kan jag inte låta bli att dra liknelsen till hummerfiske, man lägger ut tinan på natten och kommer tillbaks efter ett par dagar för att vittja den och vips har man havets svara guld på tallriken. När det gäller den sorts rekrytering vi ägnar oss åt så är det ett bra läge att kommunicera ut relevant information om de positioner vi skall söka och aktivera vårt nätverk. Statistik visar tydligt att flest personer tar beslut om karriärsteg i samband med och efter ledighet.

Till alla er som behöver stärker era organisationer det finns fortfarande möjlighet att få hummer på bordet efter sommaren.

Till alla er som känner er mer som kandidater eller konsulter, det finns många möjligheter även i sommartider så håll lite extra utkik på våra och andras aktiviteter.

Eric Mannheimer