I den situation vi befinner oss i just nu ställs det höga krav på oss som ledare att varje dag fatta beslut för att våra företag ska överleva. Många är tvungna att säga upp värdefulla medarbetare för att bibehålla lönsamhet och trygghet i bolaget. Upplever att det är mycket fokus på att kapa kostnader. En jakt på att skala ner och anpassa sig till det nya läget. Ingen vet hur länge detta kommer att pågå och istället för att hitta nya kreativa lösningar framåt, stannar utvecklingen av och vi hamnar i ett passivt läge där vi väntar ut stormen och hoppas att vi finns kvar när allt är över. Som en björn som går i ide, lika bra att sova några månader till solen och värmen kommer igen.

Jag tror att vi har stor möjlighet att påverka vår situation. Nu är det dags att knyta näven, samla dina värdefulla medarbetare och nyttja den kraft och kreativitet som finns hos alla. Dela på ledarskapet, våga testa olika initiativ, samarbeta med andra bolag, hjälp varandra! Släpp loss kreativiteten i organisationen.

Ni ledare som arbetar i företag som ändå upplever en boost framåt pga Corona, eller arbetar i företag som tuffar på som vanligt, hjälp era medmänniskor. Köp tjänster och produkter, investera för framtiden, hjälp Sveriges små och medelstora företag att överleva, hjälp en medmänniska att få behålla sitt jobb!

Tillsammans, om vi hjälps åt, kommer vi komma starka ur krisen. Vi kommer se nya affärsmodeller, nya erbjudanden, ny häftiga lösningar som hjälper oss framåt.

Kom igen nu! Kämpa på, släpp loss kreativiteten och stäck ut en hjälpande hand!

Aliby stöttar nu många ledare i sina utmaningar – vill du diskutera en specifik utmaning, hör av dig så hjälps vi åt!

/Marie Wiklund