Aliby har sen ett par år varit starka i Göteborg med sin konsultverksamhet, nu växlar vi upp ytterligare och med värme välkomnar vi en ytterst kompetent och erfaren rekryteringskonsult, Omar Burazerovic.

Omar, vem är du?

Jag är en 46 åring med två fantastiskt coola pojkar på 3 & 5 år, gift med Helena. Vi bor i Ljungskile sen några år och trivs mycket bra här nära skog och hav, en bit från storstadens skrammel.

Jag är en extrovert humanistisk tekniker med kärlek för mötet, affären och hantverket IT-rekrytering samt förändringsresor. Jag har mina rötter i Montenegro, något som gett mig en god förståelse för olika kulturer, vilket jag ofta har nytta av i mötet med olika människor.


Vad har du gjort innan detta?

Längre tillbaka i tiden var jag aktiv inom dykindustrin både som utbildare och egenföretagare. Efter det var jag på Ericsson och arbetade med labbfrågor, IT och inköp. Sen tog mitt intresse för människor över och jag gjorde drygt elva år som IT rekryterare & Account manager på Elan IT / Experis IT.

De senaste två åren har jag jobbat som Talent Acquisition Manager inom IT specialistbolaget Enfo group. I den rollen jobbade jag med en hybrid av social talent search och inboundrekrytering med mycket god framgång.


Varför valde du att gå till Aliby?

Det finns få vassa aktörer inom IT managementrekrytering, speciellt om man söker ett bolag med rätt mindset och know-how. Hemligheten sitter i livserfarenhet och hantverk, hur man anammar ny teknik och sist men inte minst HUR man förvaltar, utvecklar och coachar kandidater till en bättre framtid.


Aliby är autentiska, ytterst kompetenta och mig veterligen helt unika inom sitt definierade segment high-end IT-managementrekrytering. Deras WHY träffade mig rakt i hjärtat – Because we love people & business, in that order and always together, det är sant både för Aliby och mig. Det är därför jag nu väljer att spendera den mest värdefulla tiden av livet ihop med kollegor och ledare som förstår essensen av hantverket och som vågar använda både visdom och hjärta när dom kreativt utmanar kund och kandidat.

Varför jobbar du med rekrytering?

Jag har med tiden insett att jag har en naturlig fallenhet att matcha företags behov i förändring med personlighet, kompetens och motivation hos rätt kandidat. Det är en intressant process att guida och påverka människor till att förändra saker till det bättre ihop.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag gillar vattensport och allt som har med natur att göra. Jag flugfiskar och vandrar både på Västkusten och i Lappland. På vintrarna är det långfärdsskridskor som lockar.

Vi ses/ Omar

0728-897441, omar.burazerovic@aliby.se