”Ja, det går utmärkt att starta upp rekrytering under sommaren eller julledigheten”

Slutspurt råder i de flesta branscher! Många går runt med känslan av att allt ska vara klart innan jul. När det närmar sig ledigheter, oavsett om det är jul eller sommar,  får vi ofta frågan om det är möjligt att starta upp rekryteringar och konsultprojekt under ledigheter, vi skall bena ut våra rekommendationer kring det.

Går det att starta rekryteringar och konsultprojekt under ledigheter eller för den delen direkt efteråt.  Frågan är klart befogad, och svaret är, kanske lite förvånande, ja det är absolut möjligt.

Västkustbo som jag är kan jag inte låta bli att dra liknelsen till hummerfiske, man lägger ut tinan på natten och kommer tillbaks efter ett par dagar för att vittja den och vips har man havets svara guld på tallriken. När det gäller den sorts rekrytering vi ägnar oss åt så är det ett bra läge att kommunicera ut relevant information om de positioner vi skall söka och aktivera vårt nätverk. Statistik visar tydligt att flest personer tar beslut om karriärsteg i samband med och efter ledighet.

Till alla er som behöver stärker era organisationer det finns fortfarande möjlighet att få hummer på tallriken i Q1!

Till alla er som känner er mer som kandidater eller konsulter, det finns många möjligheter även i juletider så håll lite extra utkik på våra och andras aktiviteter.

Läs även vår syn på upphandling och outsourcing av IT-tjänster där vår egna stjärna Tobias Linder uttalar sig i frågan:

Upphandling och outsourcing av IT tjänster

Eric Mannheimer