Posts

Våga drömma och kraften i att le

Våga drömma och le och prata med främlingar så förstår du mer

Tidigt imorse åkte jag taxi till tåget. Jag möts av en man med det ärligaste leendet jag mött på länge. Vi började prata och på något sätt kom vi in på motgångar, han ler och säger jag haft kämpat med stora motgångar hela livet, men hej du måste le, det är livet.

I 30 år har den här mannen arbetat i krogbranschen, han var sparsam och lyckades startade sin första restaurang som ledde till en annan osv.

Han berättar stolt hur han tills nyligen drev en restaurang som fått flera toppbetyg i lokala mätningar och hur han brann för det han gjorde.

Jag frågar så klart vad som hände då han sitter bakom ratten på en taxi, inget fel i det, men jag fick känslan av att ngt fick honom på andra vägar.

Det visar sig att hans restaurang låg i en fastighet där bla en internationell jätte inom retail hade sitt lager, den internationelle jätten tyckte att hans restaurang var en perfekt lokal för deras nya kontor som de ville ha i anslutning till lagret.

Den internationelle jätten erbjuder fastighetsägaren att betala 4 gånger mer i hyra än vad min taxichaufför betalade. När kontraktet gick ut stod det fastighetsägaren rätt att ändra det 12 år gamla avtalet och reglera hyra, och höja den gånger 4. Omöjligt för restaurangen att klara av och han fick stänga ner. Givet att inventarier var gamla och restaurangen inte kunde vara restaurang längre så det återstod att stänga.

Men han ler och han tror att han kommer att hitta på något nytt snart, det tror jag med.

Vad gjorde jag, jag log tillbaka, tog honom i hand och tackade för hans berättelse – och gav 4 gånger mer i dricks. Symboliskt kanske och med en tanke om starten till ett nytt kapital så han kanske får förverkliga sina drömmar igen.

Storyn har säkert flera sidor, men om man inte pratar och frågar så får man sällan nya perspektiv.

I min bransch lever vi på att stifta nya bekantskaper och att ställa frågor. Jag älskar det. Det är livet.

Alla har sin story, dela den och ta del av andras så blir ni rikare, kanske blir det påskmiddagens tema?

Glad påsk kära nätverk.

/Eric

Kommentarer är stängda för denna post...