Posts

Nytillsatt VD och Alibys färdkamrater

Aliby har som bekant en Sputnik i vår logo – Sputnik, fritt översatt, betyder färdkamrat.

I syfte att visualisera vår affärsnytta skriver vi löpande reportage om Alibys färdkamrater, våra konsulter, kandidater och kunder. Hur ser deras utmaningar ut och varför har de arbetat med Aliby.

Utan våra färdkamrater är vi ingenting, vare sig som bolag eller person anser jag.

Denna gången är vår färdkamrat inge mindre än Fredrik Petersson som nyligen tillträdde som VD för SI Consulting, en rekrytering Aliby genomförde. Dessa rekryteringar är lika svåra som de är roliga att genomföra. Utmaningarna på denna nivå är annorlunda och allt måste bli rätt. Här får ni höra hur Fredrik Peterson som tillträder rollen tänker:

 

Grattis till jobbet som VD för SI Consulting Fredrik, berätta lite om resan dit och vad du ser för utmaningar framåt!

Det finns flera anledningar att jag valde att ta mig an utmaningen som VD för SI Consulting. Dels var det såklart en fråga om timing, tur och tillfälligheter, men mycket berodde faktiskt på Alibys förmåga att se möjligheten. Aliby tog sig tid att lära känna mig och SI, en bra grund för lyckad matchning. Under hela processen upplevde jag kontroll över vart vi befann oss och vilket som var nästa steg samt när i tid detta skulle ske. Jag fick kontinuerlig feedback och vi hade bra och konstruktiva kompletterande diskussioner i samband med de moment som jag gick igenom.

 

Utmaningen i rollen, hur ser du på den?

SI Consulting är idag ett mindre bolag i en bransch som jag känner mycket väl. SI Consulting är ett ungt och hungrigt bolag med stark kultur och stor vilja att växa. Vi behöver lyfta oss till nästa nivå och det är där jag kommer in. Jag blir första externa VDn och får mer eller mindre fria händer att bygga företaget till nästa nivå och genom det också skapa min egen roll. Det känns både spännande, utmanande och lite läskigt. Det blir en extrem blandning mellan högt och lågt, stort och smått, strategi och operativt –  vilket passar mig och min personlighet mycket väl.

 

Fredrik Petersson, nytillträdd VD SI Consulting

Eric Mannheimer/ Michaela Wahlberg, Aliby Consulting

 

Läs även frånträdande VD’s, Caroline Pettersson, ord om Alibys arbete här: VD referens

Kommentarer är stängda för denna post...