Posts

Att veta var du är och vart du vill?

Du har alltid ett val. Hur svårt kan det vara? Du ska alltid göra det du vill, i varje fall om och när du har möjlighet. Själv hade jag kunnat sitta på en strand i Costa Rica, men i stället har jag som inbiten stockholmare valt att sitta hos Aliby i Göteborg. Hur blev det så? Det talas om att ha balans i livet, särskilt vad det gäller kärlek, hälsa, fritid och karriär. Det låter enkelt, eller hur? Särskilt när jag nu sitter och tittar ut genom fönstret och funderar på hur jag ska kunna vara dynamisk, agil och organiserad samtidigt.

 

Jag var faktiskt på den där stranden i Costa Rica. Jag åkte skidor i Whistler. Jag red på en hingst i Kirgizistan. Saker som man gör när man tar ledigt ett år för att se mer av världen. Det var bara det att kärleken envisades med att bo i Göteborg. Jag som hade hälsan i behåll och njöt av min fritid när jag umgicks med en kamel i Kazakstan. Ändå kom jag på mig själv med att tänka; ”Vad är väl en stek i New York? När det går att äta räkor, kräftor, hummer, musslor, ostron och fisk med kärleken på Västkusten.”

 

Konstant utveckling är viktigt för att vara konkurrenskraftig. Konsultmarknadens komplexitet, ny teknik, fungerande processer, digital transformation och krav på kompetens. Hur hamnade jag i det här? Är jag i riskzonen för att gå in i väggen? Nej, utan depression och nästan utan ångest har jag gjort det lagom svåra valet. Jag har hittat den perfekta vägen för mig. Jag är på väg dit jag vill. För jag är faktiskt här där jag vill vara. Jag gillar livet tillsammans med kärleken i Göteborg, jag har hälsan i behåll, jag njuter av fritiden och jag har en intressant karriär. Livet leker, eller som vi uttrycker det hos Aliby: “Because we love people and business, in that order and always together”.

/Sara Snabb

Kommentarer är stängda för denna post...