Posts

Går det att rekrytera under sommaren?

“Ja, det går utmärkt att starta upp rekrytering under sommaren”

 

Högsommar råder! I linje med det får vi ofta frågan om det är möjligt att starta upp rekryteringar och konsultprojekt under sommaren, vi skall bena ut våra rekommendationer kring det- men vill först säga några ord om hur det går för Aliby.

Vi på Aliby vill först och främst tacka er, vårt ovärderliga nätverk av kunder och kandidater, för att ni hjälpt oss nå den position vi har idag. För nästan 2 år sen startade vi vår verksamhet och sedan dess har den utvecklats i en rasande takt.

 

“Alibys konsultaffär växer stadigt inom IT Management  “

Vår rekryteringsaffär växte fort och bra och nu har även vår konsultsatsning tagit rejäl fart. Detta utvidgar inte bara vår affär utan framförallt vår möjlighet att förse kandidat- såväl som kundmarknaden med mer relevant stöd.

Så tillbaks till kärnan, går det att starta rekryteringar och konsultprojekt under sommaren eller för den delen direkt efteråt.  Frågan klart befogad, och svaret är, kanske lite förvånande, ja det är möjligt.

Västkustpojk som jag är kan jag inte låta bli att dra liknelsen till hummerfiske, man lägger ut tinan på natten och kommer tillbaks efter ett par dagar för att vittja den och vips har man havets svara guld på tallriken. När det gäller den sorts rekrytering vi ägnar oss åt så är det ett bra läge att kommunicera ut relevant information om de positioner vi skall söka och aktivera vårt nätverk. Statistik visar tydligt att flest personer tar beslut om karriärsteg i samband med och efter semestrar.

Så till alla er som är presumtiva kunder, det finns fortfarande möjlighet att få hummer på tallriken i höst!

Och till er som känner er mer som kandidater eller konsulter, det finns många möjligheter även i sommartider så håll lite extra utkik på våra och andras aktiviteter.

Med lite extra solig nätverkskärlek,
Eric Mannheimer, CEO & Grundare Aliby Consulting

Lämna en kommentar:

E-postadressen publiceras inte.