Posts

Apdate!

Hej,

Tiden går snabbt när man har skoj och när stora spännande utmaningar köar upp.

Alibys konsultverksamhet har nu varit igång och aktivt i drygt 8 månader, ambitionerna har varit höga med flera uppsatta mål som nåtts sedan start. Vi sa redan från start att vi trots vår lilla organisation skulle agera och bygga som om vi var stora. Det har burit frukt och vi har etablerat många fina kund- och leverantörsrelationer samt fortsatt att stadigt komplettera vårt nätverk med duktiga konsulter, som valt att vara egna företagare, frilansare eller giggare. Vi har valt att benämna det Associerade konsulter hos Aliby.


Hur vill vi då växa och bli ännu bättre?
Här delar jag med mig några av mina tankar och vår plan om vad både du som medarbetare, Associerad konsult och kund ska förvänta dig från Aliby. Som konsultbolag vill vi både växa med vårt nätverk, dvs. med er. Vi vill att det ska vara enkelt och kännas personligt att ha med Aliby att göra. För att underlätta för dig så är vi:

 • välkomnande!… Vi sitter på centrala platser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du är alltid välkommen förbi oavsett om du är ute i ett uppdrag, behöver en paus och vill snacka av dig eller om du bara vill komma förbi och ta en kaffe.
 • alltid transparenta… i ”mellanskärsdialogen” är vi är öppna med såväl som Associerad konsult och med kund.
 • generösa… på så många sätt vi kan. Vi vill såklart hjälpa både kunder och konsulter med sina utmaningar och projekt, vi hjälper också till med praktiska frågor kring att driva eget, bland annat genom vår pensions- och sjukvårdspolicy som du kan läsa mer om nedan.
  Vi tycker också att det är viktigt att värna om de som behöver det mest och är därför involverade i volontärarbete och skänker en del av överskottet till utvalda hjälporganisationer. Det är allas vårt ansvar att bidra till en bättre värld och ett hållbart samhälle!
 • anpassningsbara… och flexibla med innovativa pris- och incitamentsmodeller, till nytta för både medarbetare, Associerad och beställare. Det är inte alltid som den enkla timme för timme prissättningen är optimal även om det oftast är enklast.
 • ödmjuka… vi kan inte göra allt och inte samtidigt, kom gärna med tips till oss om du har idéer kring hur vi kan bli bättre tillsammans.

Vi vill bli fler anställda och söker just nu konsulter som vill växa med oss. Har du tips? Välkommen med detta. Tipsbonus till dig som känner någon som är på väg att röra på sig och det leder till att personen blir anställd. Just nu har vi två uppdaterade annonser ute på vår webb och på Linkedin:
Vi söker de bästa konsulterna och Regionchef till Aliby i Stockholm.

Pension och försäkring till dig som driver eget

Som egen företagare kan det vara krångligt, kännas överflödigt eller kanske till och med att det helt glöms bort att ha ett riktigt bra pensionssparande genom tjänstepension, sjukvårdsförsäkring om det händer något oförutsett och kanske grunda det hela med en bra ekonomisk rådgivning anpassat för dig själv och dina förutsättningar och familjesituation. Vi har därför upphandlat och tagit fram en pension och försäkringspolicy som vi delar med oss av och som du som Associerad själv kan använda i ditt bolag, du tecknar inga avtal med oss utan gör det med vår upphandlade rådgivare och får våra avtalade priser och avgifter. Du får helt enkelt en meny att välja ifrån där du kan anpassa ditt paket så som du vill, det är en nettoupphandlad lösning för att få så låga avgifter på fonderna som det bara går. Hör av dig till mig för mer information.

Seminarier

Vi kommer framöver, dels i egen regi men även också genom partners bjuda in till spännande seminarier och föreläsningar i olika ämnen.

Aktuellt:

 • Göteborg
  Tal och agerande i det skarpa läget – Den 21 mars 8.30 – 9.30 på United Spaces, Östra Hamngatan 16.
  Läs mer och anmäl dig här.
 • Stockholm
  Sourcingdagarna 2018 – Den 20–21 mars på Nalen, Regeringsgatan 74. Fortfarande möjlighet att anmäla dig till specialpris.
  Läs mer här.
 • Malmö
  Afterwork – Under våren, mer info kommer. Håll utkik.

 

Tack och trevlig helg!

Med vänlig hälsning

Tobias Linder med kolleger och Alibyvänner

Kommentarer är stängda för denna post...