Posts

Att göra praktik med fokus på IT Management

Min LIA hos Aliby Consulting AB

För cirka tre månader sedan påbörjade jag min praktikplats på Aliby Consulting, ett företag som förser medelstora till stora organisationer med kompetens inom IT management, konsulter såväl som rekrytering. Aliby som företag är nya på marknaden i Göteborg, men personerna bakom företaget har många års erfarenhet i branschen.

 

Hur jag fick min praktikplats?

Under min skoltid har vi varit på olika slags företagsmingel för att försöka hitta den där perfekta praktikplatsen, där gräset alltid är grönare på andra sidan, som ger en “wow känsla” och får det att pirra i magen helt enkelt, men enligt min uppfattning så kändes det som att alla erbjöd samma sak.

 

Chansen till praktikplatsen fick jag faktiskt via en klasskamrat som valde att hoppa av kursen på IHM för att ge sig av på andra äventyr. Han frågade i samband med det om jag var intresserad av att få hans praktikplats då han ansåg att Aliby möjligtvis skulle kunna vara något för mig. Nyfiken tackade jag genast ja, en intervju skadar ju aldrig tänkte jag och tog kontakt med Tobias Linder. Intervjun med Tobias gick jättebra, det var spännande, och kändes som att det här skulle kunna bli en suverän möjlighet att få lära sig hur konsultbranschen fungerar samt att få möjligheten att ta del av, inte bara en, utan flera skarpa mentorer.

 

Vilka arbetsuppgifter har jag haft?

Tobias hjälpte mig snabbt att komma igång med alla verktyg och system och sedan var det dags att sätta igång. Jag började från scratch, prospektera potentiella kunder som faller inom ramen för det min handledare lärt mig. Parallellt med det putsade jag på en mailpitch och skrev samtidigt en mall som underlag inför mina kommande kalla samtal. 16 veckor senare så har jag nu skickat ut över 500 mail och ringt lika många samtal, dessa samtal och mail generade flera skarpa möten med intressanta människor och företag.

 

Rekommenderar jag Aliby som praktikplats?

Lätt! jag har fått en ny syn på branschen och hur marknaden fungerar! Att sälja kunskap i form av konsulter och paketerade tjänster inom IT-management skiljer sig från traditionell IT-produkt och -mjukvara försäljning. Kunderna i sig kan variera mellan alla möjliga branscher. Det som särskiljer Alibys “kundsegment” är den digitala mognadsgraden hos de organisationer som potentiellt skulle kunna bli en nyckelkund. Idag är är det sista veckan och även sista dagen på min LIA och jag har lärt mig oerhört mycket.

 

En praktikplats på Aliby Consulting innebär att arbeta med komplex försäljning i allra högsta grad, men samtidigt på ett personligt och trevligt sätt.

Aliby har mycket att erbjuda och för studenter som vill få smak av verkligheten efter utbildningen och gillar man att jobba med frihet under ansvar så tycker jag verkligen att man borde söka hit!

 

/Amadeus Strömmer

+46730470404 alt amadeus.strommer@aliby.se

 

Kommentarer är stängda för denna post...