Posts

Aliby ger INGENTING i julklapp

Kunskap är makt. I min mening är kunskap nyckeln till fred, demokrati och lika rättigheter. Personligen har jag råkat ut för saker som ger ett otroligt (och oönskat) perspektiv på livet. Trots detta har jag begränsat med tid för reflektion, men jag tar mig ändå den tiden och tar mig an “den stora frågan” vad livet går ut på? Att besvara hela den frågan i detta forum är inte bara svårt det är kanske inte helt lämpligt – så jag håller mig till det jag anser vara kärnan – att vara rädd om sig själv och dem i din närhet, det är det livet går ut på.

Att ge människor med mindre bra förutsättningar bättre förutsättningar är helt fantastiskt. Att vara juste mot männsikor du möter och skicka iväg ett leende eller ge en hjälpande hand kan göra en brutal skillnad. Att visa tacksamhet och fånga dagen i en annars ofta stressad vardag är otroligt viktigt.

Så till frågan som jag öppnade med, kunskap! Att ha kunskap är en grundförutsättning för så mycket. Visst kan man vara god mot sin omgivning även utan kunskap, men även detta tror jag blir lättare om man vet mer och kan mer. En klokare och mer utbildad värld skapar en större grad av godhet- det är i alla fall jag säker på.

Julen är runt hörnet och det är en högtid som ger tudelade känslor för många, så även för mig i år. Att ge kan lätt förknippas med paket med fint yttre och hårt inre, visst det är inget fel i det, men för mig och för Aliby så vill vi ge något som består, både till våra kunder, kandidater och konsulter. Att bedriva en hållbar business är centralt för oss. Inte bara för att sticka ut och lyckas utan för att må bra i det vi gör. Det talas mycket om hållbarhet och för Aliby handlar det om att upprätthålla en hållbar attityd mot sin omgivning!

När det nu kommer till jul och att ändå ge så valde vi kanske lite motsägelsefullt att ge INGENTING, men ändå så mycket. Just INGENTING är Rädda Barnens namn och paketering för att hjälpa barn i utsatthet, och det har Aliby gjort i år, vi ger barn med sämre förutsättningar möjlighet att gå i skolan och att få kunskap- och vem vet kanske just de barnen gör oss äran att bli anställda på Aliby en vacker dag, eller bli vår kund, kandidat eller konsult….. vore inte det fint!

GOD JUL och glöm inte att ta hand om dig själv och andra, det ger hållbarhet.

Hälsningar Aliby

Kommentarer är stängda för denna post...