Intervju med Alibys nytillträdde VD för konsultverksamheten, Tobias Linder, och Eric Mannheimer, VD och grundare för Aliby Group.

 

”Vi förstår vad digitalisering kan göra för moderna bolag- hur IT management spelar en allt mer central roll i organisationer.”

 

Hur kommer det sig att ni startar ytterligare en verksamhet?

Eric – Kompetensförsörjning innebär för oss att Aliby hjälper sina kunder med kortsiktiga såväl som långsiktiga behov.

Aliby har på kort tid etablerat sig väl vad gäller vårt rekryteringserbjudande. Vi har under vårt första verksamhetsår genomfört ett 30-tal rekryteringar med lyckat resultat, etablerat ca 15 större samarbeten som vi kan växa i och vi har tagit fram ett bra och tydligt erbjudande som sticker ut på marknaden. Vi förstår vad digitalisering kan göra för moderna bolag- hur IT management spelar en allt mer central roll i organisationer, samt hur kandidatmarknaden vill arbeta framåt – detta sammantaget gör att vi har ett unikt tänk och en förståelse för kandidater och kunder. Med det sagt så kan vi nu med trygghet etablera ytterligare en verksamhet, med parallellt fokus på konsultverksamhet.

 

Varför just en konsultverksamhet, finns det inte tillräckligt många konsultbolag?

Eric – Det pratas mycket om ”The gig economy” och den fria rörligheten på arbetsmarknaden. I lite enklare termer så stavas detta consulting. Vi vill leva som vi lär och att prata om trender räcker bara halvvägs. så för att möta marknadens behov på allvar startar Aliby nu ett eget konsultbolag. Vi kommer fortsatt att erbjuda spännande uppdrag och kunder till vårt nätverk av frilansande konsulter men vi kommer även att anställa konsulter och växa med egen kompetens och det är här Tobias erfarenhet kommer väl till pass.

 

Vårt fokus är oförändrat, IT-Management kompetens till företag som vill förbättra sig och förstår vikten av att förändras i vår digitala omvärld. Vi kommer att erbjuda konsulter med djup kompetens och strategisk höjd som, precis som vi själva, vet vad kunderna behöver, och varför. Det finns absolut många bolag på marknaden idag. –Vi upplever att efterfrågan på seriösa spelare som förstår hela arbetsmarknaden är stark, det är just det som är Alibys mission.

 

”IT-Management kompetens till företag som vill förbättra sig.”

 

Hur och var kommer ni att agera?

Eric – I spetsen för denna satsning står Tobias Linder som går in som VD och ägare i Alibys konsultbolag. Tobias kommer senast från Knowit där han verkat både som konsult och regionchef.  Jag själv kommer att arbeta mycket nära Tobias i uppbyggnad av konsultverksamheten och med vårt gemensamma nätverk, kunskap och konsultativa skolning kommer vi att fokusera på en nationell affär direkt. Verksamheten har framförallt fokus på regionerna Stockholm och Göteborg, men stannar inte där.

 

Att begränsa sig geografiskt när hela idéen bygger på The gig economy och rörelsefrihet känns inte bara omodernt utan rent av dumt. Tobias utgår från Göteborg, jag själv från Stockholm och Berlin, men vi kommer att skapa de samarbeten som är rätt för oss och leverera därefter, var vi gör det är inte det unika, det unika är vårt synsätt på arbetsmarknaden och att vi vågar stå för riktig kvalité i allt vi gör.

 

Varför Aliby?

Tobias – Jag valde att hoppa på Aliby av flera anledningar, den mest centrala är att det här är ett företag som vågar utmana och göra allt riktigt bra. Som erfaren konsult så vet jag hur viktigt kvalité är och Aliby andas kvalité rakt igenom. Att våga säga: ”Vi är inte billigast, vi är bäst” känns viktigt för mig. Många har lyft på ögonbrynen och frågat om det inte finns tillräckligt med konsultbolag, och visst, det finns en hel del, men igen så ser vi en efterfrågan av spelare som tänker som vi och som täcker in både korta- och långsiktiga lösningar på högre nivå. Vi har en vilja och en kapacitet att skapa något helt unikt och våra kombinerade erfarenheter och förståelse för arbetsmarknaden är helt rätt grund att stå på.

 

Vad kommer ni ha för fokusområde:

Tobias – Som vi varit inne på så kommer vår konsultverksamhet att agera på samma områden som övriga Aliby, IT management på strategisk nivå och med den digitala närvaron. Jag själv har bland annat mycket god erfarenhet inom Sourcing Management och kommer initialt att fokusera på den typen av uppdrag. Att hjälpa företag med upphandlingar och närliggande utmaningar avseende avtal, projektledning och beställarkompetens. Ett annat område som vi helt naturligt kommer att fokusera på genom Alibys rekryteringsverksamhet är interimslösningar av olika slag.

 

När startar ni?

Tobias – Vårt bolagsnamn är godkänt och semestern slut så nu kör vi! En stor del av plattformen kring sälj, marknad och operationsöverlag finns redan i Aliby så nu är det bara att köra igång. Så känner du någon som behöver hjälp på rätt nivå och inte nöjer sig med annat än det bästa så är det bara att kontakta oss. Eric och övriga på Aliby har ett fantastiskt nätverk och har på kort tid etablerat sig på områden som gynnar konsultaffären. Vi kommer att skapa stora synergier mellan vår rekryterings- och konsultaffär och jag kan knappt bärga mig för de resultat vi tillsammans kan skapa för våra kunder!

 

Kontakt

Tobias Linder, VD Aliby:s konsultbolag, +46730746875 alt tobias.linder@aliby.se

Eric Mannheimer, VD Aliby Consulting, +46706296808 alt eric.mannheimer@aliby.se