Posts

Rekrytering till startups & grownups

Kan startups köpa rekrytering?

Ja- är det enkla svaret eller tom – Ja, startups borde köpa mer extern rekrytering.

Extern rekrytering och startups rimmar inte alltid. När jag frågar investerare vad som är viktigast att titta på i en startfas så är de jag har pratat med helt eniga, det är teamet bakom bolaget, dvs human kapitalet. Ändå så har man som startup sällan tillåtelse att lägga pengar på externa rekryteringar. De som ändå väljer att göra det ser ofta en mycket positiv effektiv av det. 

“Att investera i ett bolag som saknar rätt team bakom ideén är inte aktuellt”

Aliby befinner sig fortfarande i en upstartsfas så jag om någon förstår utmaningen att lyckas med allt som krävs för att få en idé, ett bolag, ett nytt team att flyga. Att rekrytera till sig själv är bland det svåraste man kan göra anser jag, så att startups som inte har rekrytering som huvudsaklig sysselsättning har svårt för det är inte så konstigt.

En av de viktigaste aspekterna i modern rekrytering, särskilt inom IT Management, är att förstå kandidaterna, vad de vill och kräver av ett jobb 2017. Aliby som bolag bygger på just detta – förståelsen för kandidaternas behov och hur detta driver arbetsmarknadens utveckling.

I linje med de utmaningar bolag upplever i din digitala transformation hävdar vi att IT Management är ett centralt gränssnitt i organisationer. Se det som ett paraply som samlar upp och hanterar krav från marknad, IT, affärsutveckling, produktutveckling, system samt ledning och styrning av organisationer.

I unga organisationer menar vi att detta tänk desto bättre passar in och hävdar att Alibys affärsmodell och kunskap är otroligt värdefull för såväl startups som grownups. Vi har kunskapen, förståelsen och nätverken för att hjälpa stora som små att lyckas med sin kompetensförsörjning.

Ibland får vi möjligheten att hjälpa unga företag att växa och det är otroligt roligt och lärorikt för utan rätt personer bakom spakarna så spelar det ingen roll hur bra spakarna är!.

Hör gärna av dig om du vill bolla kompetensförsörjning i din startup eller grownup!

Cheers,

Eric Mannheimer

Kommentarer är stängda för denna post...