Posts

Aliby inspireras i Berlin

Startup scenen ger stora och små inspiration

Förra veckan hade Aliby kickoff i Berlin, min hemstad sen en tid tillbaka. Som litet och nystartat bolag är det otroligt centralt att få fart, inspiration och motivation av sin omgivning. Av den anledningen har vi valt att ha våra kontor i de miljöer som enligt oss är mest inspirerande och framåtlutade. I Stockholm sitter Aliby på Epicenter och i Berlin sitter vi på Factory.

Båda dessa platserna är primärt avsedda för att skapa rätt förutsättningar för startup’s, framförallt med fokus på tech. De fungerar som communities som skall ge varandra skjuts i sina affärer- nätverkar som verkar för att hjälpas åt framåt.

Alibys roll mot dessa bolag blir ofta den nätverkande och rådgivande. Vi sitter ofta och diskuterar affärsmöjligheter, vilka som kan hjälpa vem med vad och framför allt hur man bäst bygger sina organisationer framåt. När startup’s blir grownup’s är vår förhoppning att även dessa bolag skall bli våra trogna kunder och ofta blir det så.

Att sitta med unga bolag som är på jakt efter sitt genomslag ger en otrolig energi och genom att dela sin vardag med så många andra företagare så känner vi oss alltid lite större än vad vi är, lite som att ha en stora syster att se upp till och försöka bli lika bra /bättre än.

Fulla av energi och inspiration tar vi nu tag i våra roliga utmaningar och möjligheter och ser fram emot av att få hjälpa fler bolag att växa upp – genom vårt sätt att nätverka och dela med oss- och genom det få fler konkreta affärsmöjligheter.

Inspirerad VD och grundare

Eric Mannheimer

Kommentarer är stängda för denna post...