Posts

Aliby rekryterar inom fintech

Aliby fokuserar på fintech och finansbolag

I intervjuformat vill vi hälsa vår nyanställde Tommi Vaara varmt välkommen till Aliby familjen

Eric– Varför Aliby?

Tommi: Slumpen förde mig samman med Aliby vilket jag är otroligt tacksam för. Trots att Aliby knappt är ett år gammalt så har det redan etablerat alla fördelar med ett stort bolag- utan att för den sakens skull sakna tempo, driv och den entreprenöriella passionen. Det är det ena. Det andra är att Alibys fokus på att arbeta med bolag och kandidater som vill och kan driva förändring inom bla digital transformation är otroligt spännande och rätt enligt mig. Aliby vågar utmana en traditionell bransch och har på kort tid etablerat sig som en klart relevant aktör inom bla IT Management. Aliby består av två passioner, människor och affärer, två ovärdeliga fördelningsnycklar i ekvationen om framtidens arbetsmarknad.

 

Att börja jobba på Aliby var en slump som visade sig bli en fullträff.

Idag är han inriktad på IT Management rekryteringar inom finans

och fintech”

 

Eric– Du jobbade tidigare som bolånerådgivare och bestämde dig att bli en rekryterare. Ser du några likheter?

Tommi: Absolut. Förut var vanligaste frågan jag fick ”vad är den lägsta räntesatsen på bolån idag” och idag är det ”var hittar ni era kandidater”. Svaren skiljer sig faktiskt inte så mycket åt då man i båda fallen gör en individuell bedömning av caset för hitta styrkor som motiverar en väldigt låg ränta eller attraktion för en arbetsplats. Utan ett grundligt förarbete är risken stor för ett misslyckande.

 

Eric– Vad är det mest spännande på din jobbfront just nu?

Tommi: Varje dag på mitt jobb är spännande, jag har lyxen att få jobba på ett ställe där varje dag är helt unik och innehåller nya möten med intressanta människor och företag. Att sitta som vi gör på Epicenter är också en häftig upplevelse. Så mycket innovationskraft på ett ställe och vi är mitt i det och får ofta agera rådgivare till olika drivna entreprenörer.

 

Eric– Vad är dina vänner mest avundsjuka på dig för, jobbmässigt?

Tommi: Friheten, helt klart. Att vara rekryterare innebär att man sällan är på kontoret ”vanliga” kontorstider. Eftersom man jobbar hela tiden kan man välja sin arbetsplats, detta gör att man kan jobba på kontoret, såväl som hemma eller på något trevligt fik.

 

” Finansbolagen och bankerna har redan sett hur IT smälter ihop med andra affärsområden och fintech är ett bevis på att det är framtiden.”

 

 

Eric: Du arbetar främst med bolag kopplade till finanssektorn idag. Hur kommer det sig?

Tommi: Jag har ett stort intresse för finans och har arbetat mot den finansiella sektorn. Jag ser stora förändringsmönster med bla fintech industrin i spetsen, en förändring som kandidatmarknaden driver på och att fånga vad kandidaterna vill och kan, det är vad Aliby har byggt sin idé på. Att jobba med ett område som kandidaterna vill åt samtidigt som jag brinner för området är en bra kombination! Sen så har finansbolagen och bankerna redan sett hur IT smälter ihop med olika affärsområden och fintech bolagen är ett levande bevis på att det är framtiden.

 

Eric: Vilken serie följer du nu?

Tommi: Silicon Valley. Serien handlar om ett start-up företag som vägrar att ge upp samtidigt som de kämpar mot investerare och konkurrenter med obegränsade resurser. Vi är fem rekryterare i Aliby och ibland kan jag verkligen känna igen mig i vissa scener vilket gör det lite extra roligt.

 

Eric: Om du får äta middag med vem du vill i hela världen, förutom din partner, vem skulle det vara och – varför?

Tommi: Petter Stordalen! Jag läste precis ut hans bok och förutom att vara extremt duktig på att hitta lösningar och se fördelar med ny teknik så verkar han oerhört cool också!

 

Vill du komma i kontakt med Tommi och Aliby. Skicka oss ett InMail och följ oss på LinkedIn: Alibys linkedin sida alternativt tommi.vaara@aliby.se, 0708-308838.

Eric Mannheimer, CEO & grundare till Aliby

Kommentarer är stängda för denna post...