Posts

Anlita projektledare och ta kontroll

Anlita eller hyra in projektledare

Att anlita rätt projektledare tidigt i ett projekt är klart avgörande för projektets utgång och resultat, själva projektledningen är så viktig och påverkar fler delar av bolaget än ofta man tänker på.

Hyr man in projektledaren för sent så missar man ofta bakgrundsarbetet och kravspecen på varför man skall genomföra projektet överhuvudtaget och projektledningen kan mycket väl vara helt omöjlig. Har man som projektledare förståelse och respekt för historik och läge A så är det så mycket smidigare att leda projektet till såväl B, C som D och kanske M.

Låt en extern projektledare ställa krav och släpp in hen i verksamheten ordentligt. Filtrera inte, då får man fel grund att stå på. Många drar sig för att anlita managementkonsulter eller andra “dyra” konsulter, men återigen, men rätt kravställan och transperens från dig som köpare så är detta välinvesterade pengar.

Nu är jag ingen projektledare, men våra uppdrag levereras enligt samma tänk och vi lever på så sätt med och i projekt på daglig basis. För oss finns det inte på världskartan att göra en dålig kravprofil innan vi startar ett uppdrag. Gör vi det så vet vi inte vem vi letar efter- till vilket uppdrag och med vilka förutsättningar. Jag skulle säga att för oss som headhunters är det helt omöjligt att lyckas utan rätt kravprofil- det samma gäller i projekt.

Ställ krav på organisationen och våga ta kostnaden för en inhyrd projektledare tidigt, ni kommer inte ångra det.

En lyckad leverans med gott resultat är värdefullt och glädjande för alla inblandade!

För dig som vill ha ännu mer på benen läs gärna mitt inlägg om kravställan här: Anlita en konsult- och gör det noggrant

 

Med sol och lyckade projekt i blick.

/Eric Mannheimer

 

Kommentarer är stängda för denna post...