Posts

Det går att vara seriös inom IT rekrytering, jag lovar

Seriös och mindre seriös IT rekrytering

Det är med blandade känslor jag sitter i ännu ett möte med en för oss intressant kund som berättar skräckhistorier om misslyckade rekryteringar. Rekryteringar som startats upp och inte gått i mål. Rekryteringskonsulter som inte levererar det de lovar eller ännu värre, bara går upp i rök. Att vara seriös och jobba med IT rekrytering verkar ha blivit svårt.

Jag är ledsen över att vår bransch har tillåtits att spåra ur som den har gjort i vissa fall. På en marknad som är på gränsen till överetablerad så använder många pris och betalningsmodell som enda USP.

Egentligen vill jag inte lägga mig i hur andra jobbar, det får vara upp till dem, men när mindre seriösa spelare förstör för dem som försöker upprätthålla en långsiktig och seriös affär så blir jag irriterad.

Mina kollegor och jag är övertygade om att det går att jobba med kompetensförsörjning på ett seriöst och lönsamt vis. Vi jobbar med människor och människor förtjänar respekt. Lyckas man med att ge dem man möter respekt så lyckas man också leverera resultat.

Visst kan vi göra fel och visst har vi missat målet i vissa processer, men vi går in för att lyckas till 100% och vi gör det noggrant. Vi vågar ta betalt för vårt arbete för att vi och våra kunder vet att vi är värda det. Vi vågar utmana, inte bara för att det är kul utan för att det behövs.

Med omtanke,

Eric Mannheimer

CEO Aliby Consulting AB

Kommentarer är stängda för denna post...